ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ντουμπάι σχεδιάζει την κατασκευή τεχνητών νησιών αξίας 1,5 δισ. ευρώ

0

Η παγκόσμια επενδυτική εταιρεία Dubai Holding αποκάλυψε αυτή την εβδομάδα πως σχεδιάζει να οικοδομήσει το σύμπλεγμα Marsa Al Arab, που θα είναι δυο νησιά μήκους 4 εκατομμυρίων τετραγωνικών ποδιών, στην θάλασσα της παραλίας Τζουμέιρα.

Το εγχείρημα υπολογίζεται ότι θα κοστίσει περίπου 1.72 δισεκατομμύριο δολάρια, ενώ παράλληλα θα προσθέσει 3 χιλιόμετρα στην ακτή της πόλης. Τα έργα θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο και εκτιμάται ότι θα έχουν τελειώσει μέχρι το 2020.

Το όλο project θα έχει τουριστικό προσανατολισμό και γι’αυτό το ένα από τα νησιά θα έχει πάνω διάφορες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις.

Αυτό το νησί θα περιλαμβάνει και μια μαρίνα πλοίων, όπως επίσης και ένα θέατρο με χωρητικότητα 1.700 ατόμων. Τέλος, θα έχει και 300 διαμερίσματα με θέα στην θάλασσα.

Το δεύτερο νησί θα είναι ιδιωτικό και θα εμπεριέχει 14 πολυτελέστατες βίλες και μια μαρίνα για τους ανθρώπους που θα διαμένουν εκεί μόνιμα.

Το σύμπλεγμα νησιών Marsa Al Arab θα προσθέσει συνολικά 2.400 δωμάτια στην εταιρεία ξενοδοχειακών Jumeirah Group. Η εν λόγω εταιρεία αποτελεί κομμάτι της Dubai Holding, η οποία με την σειρά της ανήκει σχεδόν εξολοκλήρου στον Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ, τον πρωθυπουργό του Ντουμπάι.

Η Jumeriah Group έχει μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή τεχνητών νησιών, καθώς το 1994 είχε χτίσει το πρώτο τεχνητό νησί με όνομα Burj Al Arab, το οποίο βρίσκεται 280 μέτρα μακριά από την ακτή της παραλίας.

Πάντως, το γεγονός είναι ότι αυτήν την φορά η Jumeirah Group επιθυμεί να αποφύγει την πλήρη ιδιωτικοποίηση του Marsa al Arab, καθώς θεωρούν πως το εγχείρημα πρέπει να έχει τουριστικό σκοπό.

Πιο συγκεκριμένα, σκοπεύουν με αυτό να καλύψουν τις εισροές των επισκεπτών που θα έρθουν για το Εxpo 2020.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ