ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Τρεις στους δέκα Αμερικανούς έχουν οικονομικές δυσκολίες - Πρόβλημα με τα φοιτητικά

0

Οικονομικές δυσκολίες αντιμετωπίζουν τρεις στους 10 Αμερικανούς, παρά τη βελτίωση της γενικότερης κατάστασης των νοικοκυριών στις ΗΠΑ.

Αυτό αναφέρει η έκθεση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed) που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Συνολικά, 73 εκατομμύρια ενήλικες, κυρίως ισπανόφωνοι και αφροαμερικανοί, «δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα», αναφέρει η Fed στην έκθεσή της για την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών το 2016. Σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί (44%) δήλωσαν ότι δεν είναι σε θέση να καλύψουν μια έκτακτη δαπάνη ύψους 400 δολαρίων, παρά μόνο αν αναγκαστούν να πουλήσουν κάποιο περιουσιακό στοιχείο τους ή αν πάρουν δάνειο.

Οι ιατρικές δαπάνες, θέμα που βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πολιτικής διαμάχης στην Ουάσινγκτον, συνιστούν ένα πολύ μεγάλο βάρος για τα νοικοκυριά. Το 2016, το 10% χρωστούσε ακόμη χρήματα από ιατρικά έξοδα που είχε κάνει τον προηγούμενο χρόνο.

«Μελανό σημείο» αποτελούν επίσης τα φοιτητικά δάνεια: το ένα τρίτο όσων έλαβαν δάνειο για να χρηματοδοτήσουν τις σπουδές τους καθυστερεί να αποπληρώσει τις δόσεις του.

Σύμφωνα με την έκθεση, η κατάσταση των νοικοκυριών στις ΗΠΑ είχε βελτιωθεί ελαφρά το 2016: το 70% των οικογενειών δήλωνε ότι έχει οικονομική άνεση ή ζει αξιοπρεπώς. Το 2015 το ποσοστό αυτό ήταν 69% και το 2013 μόλις 62%.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ