ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΥΓΕΙΑ

5 τροφές που δεν καταναλώνουν (σχεδόν ποτέ) οι επαγγελματίες της γυμναστικής

0

Η όσφρηση αλλά και ο ουρανίσκος μας μαγεύονται πολύ συχνά από δεκάδες διατροφικούς πειρασμούς που υστερούν σε θρεπτικά συστατικά, με αποτέλεσμα να λειτουργούν ενάντια στην καλή λειτουργία του οργανισμού και ταυτόχρονα, να αυξάνουν δραματικά το σωματικό βάρος μας, με «κακές» θερμίδες και κιλά από τα οποία είναι δύσκολο να απαλλαγούμε.

Υπάρχουν όμως και άνθρωποι που καταφέρνουν να τους αποφεύγουν και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία και αυτοσυγκράτηση, αφού αυτό απαιτεί το επάγγελμα τους.

Ο λόγος για τους επαγγελματίες της γυμναστικής, που διατηρούν μια αψεγάδιαστη και πολύ γυμνασμένη σιλουέτα και σε αυτό κυρίαρχο ρόλο αποτελεί η προσοχή που δίνουν στα καθημερινά τους γεύματα.

Αν θέλετε να μυηθείτε στα μυστικά τους, τότε θα πρέπει κι εσείς να βάλετε φρένο στις παρακάτω επτά τροφές.

Το αλεύρι

Ενα από τα προϊόντα που προτιμούν να ελαττώσουν στη διατροφή τους είναι και το αλεύρι και αυτό γιατί μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες μειώνει το σάκχαρο στο αίμα, την αρτηριακή πίεση και τα τριγλυκερίδια, ενώ βοηθάει στην απώλεια βάρους περιορίζοντας την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών.

Φυτικά λάδια

Αντί αυτών, οι επαγγελματίες του χώρου της γυμναστικής χρησιμοποιούν έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας, τα οποία έχουν πολλές θρεπτικές επιδράσεις στον οργανισμό. Το ελαιόλαδο  ελαττώνει την πίεση, είναι το λιγότερο τοξικό λάδι, εμποδίζει τη συσσώρευση λίπους στο συκώτι, βελτιώνει την καλή λειτουργία του εντέρου, περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες. Το λάδι καρύδας με τη σειρά του είναι αντιφλεγμονώδες, έχει αντιμικροβιακή δράση και βελτιώνει την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών.

Ζάχαρη

Η ζάχαρη είναι ένας απλός υδατάνθρακας, που περιέχει φρουκτόζη, η οποία μεταβολίζεται διαφορετικά από τη γλυκόζη στο συκώτι και μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του βάρους. Ακόμη, η ζάχαρη μπορεί να κάνει το σώμα και συγκεκριμένα τους μύες να χρησιμοποιούν αυτήν ως καύσιμη ύλη αντί του λίπους. Για το λόγο αυτό οι άνθρωποι στο χώρο του fitness αποφεύγουν την κατανάλωση της.

Αναψυκτικά

Πέρα από το γεγονός ότι παχαίνουν, τα αναψυκτικά περιορίζουν την ενυδάτωση του οργανισμού, δημιουργούν λεκέδες στα δόντια, ενώ είναι πιθανό να προκαλούν ακόμα και αϋπνία. Η μη κατανάλωση τους μπορεί να μειώσει την πρόσληψη θερμίδων καθημερινά από 10 έως 20% και φυσικά την πρόσληψη ζάχαρης.

Light σνακ

Μπορεί αυτές οι τροφές να μην θεωρούνται θερμιδικές βόμβες, ωστόσο στερούνται γεύσης, για το λόγο αυτό και προστίθενται υλικά όπως η ζάχαρη ή το αλάτι.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ