ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Eurogroups «Βόλφγκανγκ κερνά και Βόλφγκανγκ πίνει!». Μέχρι πότε; του Γιώργου Ταταράκη

0

Δυστυχώς στο άσφαιρο Eurogroup της 22ας Μαίου κάπως έτσι θα πρέπει να βίωσε ο κ. Τσακαλώτος τον οδικό χάρτη βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους με πρωταγωνιστές τους κ.κ. Σόιμπλε και Τόμσεν. Εάν αντί του κ. Τσακαλώτου ήταν ο δικός μας «Γιάνης» σίγουρα θα ξενέρωνε τους πρωταγωνιστές με το ροκ στυλ και τις καθαρές βιώσιμες απόψεις του για το χρέος, καταγράφοντας και το στημένο πάρτι…για την Ιστορία. Απουσία αυτού κατάφερε ο ιστότοπος  Euro2day.gr να δημοσιοποιήσει τη «διαρροή»…προς γνώση και συμμόρφωση,  ενόψει του επόμενου Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Μια «διαρροή», με τους πρωταγωνιστές να σφάζονται…για λογαριασμό μας και τον  κ. Τσακαλώτο να τους επαναφέρει στην τάξη με ένα veto…ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στην ελληνική κυβέρνηση να χωνέψει μια πολιτική λύση αρκετά δύσπεπτη, όπως δείχνουν οι «διαρροές».

Βλέπουμε μια Γερμανία προκειμένου να αποφύγει τον ακριβή καθορισμό του οδικού χάρτη της βιωσιμότητας του χρέους μας, να προσπαθεί πολιτικά, να τετραγωνίσει τον κύκλο, με το ΔΝΤ μιλημένο διορθωτή.

Να δεχτώ ότι ο Πρωθυπουργός είχε λαθεμένη πληροφόρηση ή ότι δεν κατάλαβε καλά στα Αγγλικά, το τι του είχε πει η Μέρκελ ή ότι οι αυταπάτες του χρήζουν ιατρικής φροντίδας, αλλά την ίδια στιγμή βλέπω ότι και ο κ. Σόιμπλε «αμέτι μουχαμέτι» έχει βαλθεί να μας «ξεβρακώσει» τελείως…για να καταστούμε βιώσιμοι. Πρέπει όμως σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, κυβέρνηση και αντιπολίτευση να καταστήσουν σαφές στους δανειστές μας, ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι διατεθειμένος επ΄ ουδενί να παίξει το ρόλο της εταίρας για να ξεπληρώσει το όποιο χρέος.

Οι δανειστές μας ας έχουν στο μυαλό τους ότι το κουστούμι που μας ράβουν πρέπει να είναι ραμμένο πρωτίστως στα μέτρα ενός βιώσιμου ελληνικού λαού κι όχι μόνο στα μέτρα ενός βιώσιμου λογιστικού  χρέους.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ