ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Reuters: Στις αγορές το καλοκαίρι η Ελλάδα

0

Έξοδο στις αγορές βλέπει το Reuters για την Ελλάδα το οποίο μάλιστα την προσδιορίζει χρονικά για τον Ιούλιο.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο η χώρα μας και εφόσον αποσαφηνιστούν οι όροι χαλάρωσης του ελληνικού χρέους και η ΕΚΤ συμπεριλάβει τα ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης η Ελλάδα θα βγει στις αγορές πριν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα.

Σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο το οποίο επικαλείται πηγές του υπουργείου Οικονομικών εξετάζεται “η ανταλλαγή ενός πενταετούς ομολόγου που εκδόθηκε το 2014, με ένα νέο πενταετές ομόλογο και πιθανότατα την άντληση ενός μικρού ποσού πέραν της έκδοσης αυτής”.

Παράλληλα, και μια δεύτερη έκδοση ενδεχομένως ακολουθούσε αμέσως μετά κάτι το οποίο είναι πολύ πρώιμο για να αποφασιστεί.

Υπενθυμίζεται ότι η χώρα άντλησε 3 δισ. ευρώ από την έκδοση του πενταετούς ομολόγου του 2014, όπου ήταν και το τελευταίο, ενώ σήμερα η απόδοση του 5ετους ελληνικού ομολόγου, λήξης 2019, βρίσκεται στο 5,53% την Τρίτη, περίπου μια ποσοστιαία μονάδα χαμηλότερα από την επίτευξη της προκαταρκτικής συμφωνίας με τους θεσμούς στις 2 Μαϊου.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών κ. Γιώργου Χουλιαράκη, στα 3.198.000 ευρώ ορίστηκε η συνολική αμοιβή της επενδυτικής τράπεζας Rothschild & Cie για τις συμβουλευτικές της υπηρεσίες με στόχο την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ