ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Άσκηση στο ναύσταθμο Κρήτης- Αντιμετώπισαν ένα σοβαρό... ατύχημα

0

Άσκηση αντιμετώπισης κατάστασης έκτακτης ανάγκης με προσομοίωση μείζονος ατυχήματος πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ναύσταθμο Κρήτης.

Σκοπός της άσκησης ήταν η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας της συνεργασίας με φορείς εκτός του Πολεμικού Ναυτικού κατά την αντιμετώπιση αντίστοιχων καταστάσεων, ο έλεγχος της επάρκειας σχεδίασης αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών και ο έλεγχος του συστήματος διοίκησης και ελέγχου του ναυστάθμου. Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε την εκδήλωση πυρκαγιάς σε εγκαταστάσεις του ναύσταθμου με κινητοποίηση του προσωπικού και των συναρμόδιων φορέων για την αντιμετώπισή της. Στο πλαίσιο της άσκησης εξετάσθηκαν όλα τα σενάρια που αφορούν την αντιμετώπιση οποιασδήποτε εξέλιξης της πυρκαγιάς.

Στην άσκηση συμμετείχαν προσωπικό και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού από το ναύσταθμο, το Ναυτικό Σταθμό Κρήτης, το Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης, του Στρατού Ξηράς από την 5η ταξιαρχία Πεζικού, της Πολεμικής Αεροπορίας από την 115 πτέρυγα Μάχη, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της Περιφέρειας Κρήτης, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, του Δήμου Χανίων και του σώματος εθελοντών Σαμαρειτών Χανίων. Συνολικά στην άσκηση συμμετείχαν 270 άτομα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ