ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Αθώος ο Γκίκας Χαρδούβελης για το πόθεν έσχες

0

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελη, για το αδίκημα της παράλειψης υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης. Η υπόθεση αφορά στην περίοδο 2011-2012, όταν ήταν σύμβουλος επί οικονομικών θεμάτων του πρώην Πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου.

Την απαλλαγή του από την κατηγορία ζήτησε και η εισαγγελική έδρα, υποστηρίζοντας πως "όταν ο κατηγορούμενος αντιλήφθηκε το γεγονός έσπευσε να μάθει κι έκανε αμέσως κινήσεις να καταθέσει. Από τον έλεγχο δεν προέκυψε κάτι επιλήψιμο. Ούτε από τη Βουλή ούτε από την έρευνα των αρχών. Δεν υπήρχε δόλια προαίρεση αλλά αμελής συμπεριφορά".

Παρών στη δικαστική αίθουσα ήταν ο Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος υποστήριξε πως δεν είχε ενημερωθεί ότι είναι υπόχρεος σε υποβολή δήλωσης ως προϊστάμενος γραφείου πρωθυπουργού, καθώς η περίπτωση του δεν αναφέρεται ρητά στο νόμο.

Πρόεδρος: Ρωτήσατε τον προκάτοχό σας αν υπάρχει υποχρέωση δήλωσης;

Κατηγορούμενος: Δεν μου παρέδωσε κανείς. Παραλάβαμε χάος. Δεν είχαμε παράδοση και παραλαβή. Μόλις κατάλαβα ότι υπήρχε περίπτωση να είμαι υπόχρεος, υπέβαλα αμέσως. Υφίσταμαι έναν ανελέητο έλεγχο από τις αμερικανικές αρχές. Τα είχα έτοιμα. Επειδή είχα κάνει την ίδια δουλειά από το 2000-2004 και δεν έπρεπε να κάνω, έπεσα από τα σύννεφα όταν έμαθα ότι πρέπει να υποβάλλω.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ