ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Αλλάζει το τοπίο είσπραξης πνευματικών δικαιωμάτων μουσικής

0

Ο αστικός μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας προσφέρουν στους Έλληνες επιχειρηματίες που χρησιμοποιούν μουσική στις εγκαταστάσεις τους μία νόμιμη, ποιοτική και οικονομικά προσιτή λύση στο μείζον θέμα της είσπραξης των πνευματικών δικαιωμάτων στη χώρα και τους καλούν να αξιοποιήσουν τα οφέλη της συλλογικής Σύμβασης Συνεργασίας για τα Πνευματικά Δικαιώματα που υπέγραψαν οι δύο φορείς στις 13 Ιουνίου 2017.

Μετά από συλλογικές διαπραγματεύσεις, και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα ταραχώδη περίοδο για το μέλλον, αφενός των πνευματικών δικαιωμάτων και των Ελλήνων δημιουργών, αφετέρου των καταστηματαρχών που προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους ενάντια σε όλες τις εξωτερικές πιέσεις, η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και η ΚΕΕΕ πρωτοπορούν με μία συνεργασία που αλλάζει πλέον το τοπίο είσπραξης πνευματικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα.

Για τον λόγο αυτό, η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και η ΚΕΕΕ καλούν όλους τους χρήστες να προσέλθουν άμεσα στη συμφωνία αυτή, ως μία αναγκαιότητα που θα αποτινάξει το καθεστώς των εισπρακτόρων και θα δώσει τέλος στις ατέρμονες δικαστικές διαμάχες που διέσυραν επί χρόνια το πνευματικό δικαίωμα στη χώρα και εξάντλησαν οικονομικά τους Έλληνες καταστηματάρχες.

Ειδικότερα, η διαδικασία περιλαμβάνει τα εξής: οι ενδιαφερόμενοι χρήστες προσέρχονται στα Επιμελητήρια της περιοχής τους και αφού ενημερωθούν σχετικά με το Συμφωνητικό, καθώς και τον Πίνακα με το Αμοιβολόγιο, συμπληρώνουν σχετική Αίτηση και αφού τακτοποιήσουν την ετήσια συνδρομή τους ως μέλη του Επιμελητηρίου τους και καταθέσουν το ποσό της ετήσιας Άδειας στους τραπεζικούς λογαριασμούς της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, εισέρχονται στη Συμφωνία, η οποία περιλαμβάνει:

Άδεια Δημόσιας Εκτέλεσης Μουσικής

Ποιοτικό ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο από 12 θεματικά κανάλια 24 ώρες το 24ωρο

Προσιτές τιμές από Αμοιβολόγιο κοινής διαπραγμάτευσης

Λειτουργία Web Radio

Το καθαρό (100 %) ρεπερτόριο των μελών της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ αυξανόμενο καθημερινά με μουσικά έργα από τους καταλόγους μας, διατίθεται στους χρήστες μας σε μουσικές λίστες με τη λήψη ενός ατομικού κωδικού, ταυτόχρονα με την αποστολή τιμολογίου για την ετήσια Άδεια τους.  Με τον κωδικό αυτόν οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε 12 κανάλια μουσικής από τις μουσικές λίστες της υπηρεσίας του οργανισμού 24 ώρες το 24ωρο.

Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει μουσική λίστα ανάλογα με το μουσικό είδος που επιθυμεί, κάνοντας απλή αναπαραγωγή της λίστας είτε online (συνδεδεμένος στο internet), είτε offline (εκτός σύνδεσης) κατεβάζοντας απλά τη λίστα στον υπολογιστή του.

Αυτή  τη στιγμή οι προσφερόμενες λίστες είναι οι ακόλουθες και αριθμούν πάνω από 2.000 κομμάτια:

•    ΕΝΤΕΧΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

•    ΛΑΪΚΟ & ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

•    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

•    ΜΟΥΣΙΚΗ ΡΕΤΡΟ

•    ΚΛΑΣΙΚΗ & ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

•    ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΔΙΑΚΟΣΜΟΣ - BACKGROUND MUSIC

•    FOLK, COUNTRY, SONGMAKERS

•    ETHNIC & WORLD MUSIC

•    POP, INDIE ROCK, ELECTRONICA

•    JAZZ, BLUES, WOLRLD FUSION

•    DANCE & CLUB HITS (R’N’B, FUNK, SOUL, LATIN, DISCO, HIP HOP, REGGAE)

•    LOUNGE & CHILL OUT MUSIC

Ο χρήστης επιπλέον έχει τη δυνατότητα να επιλέξει κομμάτια από το σύνολο των προσφερόμενων μουσικών έργων, δημιουργώντας το δικό του playlist ανάλογα με τη χρήση που θέλει και θα λάβει ένα email με τις οδηγίες αυτής της εφαρμογής, μαζί με την Άδεια του Οργανισμού.

Υπεύθυνος για το ρεπερτόριο της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ και για τεχνικά θέματα:

Αναστάσης Γρίβας, τηλ. 210 3252192, κιν. 6973 234298 - email: [email protected]

Υπεύθυνος για τη Συμφωνία:

Ο συντονιστής της ΚΕΕΕ για την τροποποίηση του Νόμου περί Πνευματικών Δικαιωμάτων και της εφαρμογής της Συμφωνίας κ. Στέλιος Μωραΐτης, στα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου Ξάνθης, τηλ. 25410 64213 (εσωτ. 5), κιν. 6932 721023

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ