ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ανοιχτή Επιστολή του Μαρίνου Γαλανάκη

0

 

 Προς τους

 

1.Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

 κ. Νίκο Τόσκα

   2.Υπουργό Αθλητισμού

  κ. Λυδία Κονιόρδου

Κύριοι,

Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε  θεατές εγκληματικών γεγονότων, που συμβαίνουν από ομάδες παράνομης δράσης σε δημόσιους χώρους, όπως: Επιθέσεις κατά της Αστυνομίας, με ρόπαλα, βόμβες μολότοφ, κ.λπ., επικίνδυνα μέσα από ομάδες κουκουλοφόρων, ζηλωτών κουκουλοφόρων προδοτών της Χιτλερικής κατοχής. Πυρπολήσεις αυτοκινήτων κ.λπ. καταστροφικές ενέργειες.  Ξυλοδαρμούς στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, είτε από φιλάθλους, είτε από ποδοσφαιριστές, και χωριστά και από κοινού.

Και βέβαια συνέβαιναν ανάλογα γεγονότα και κατά το παρελθόν.

Όμως το κακό παρελθόν είναι πια καιρός να πάψει να συνυπάρχει με το παρόν και να μην επαναλαβαίνεται.

Αν σ’ αυτό συμφωνείτε, τότε οφείλετε να πάρετε μέτρα ικανά να σταματήσουν την επανάληψη αυτού του κακού παρελθόντος. Γιατί η επανεμφάνισή του επί σκηνής, ερμηνεύεται κι αποδίδεται στην έλλειψη μέτρων ικανών να το εξαλείψουν από  μέρους Σας. Έτσι ερμηνεύεται η αιτιολογία σχεδόν παθητικής αντιμετώπισης των βάρβαρων κι απαράδεχτων αυτών κακουργηματικών πράξεων  από την Αστυνομία. Αποδίδεται στην έλλειψη πολιτικής βούλησης. Αυτό ακούσαμε σα δικαιολογία. Κι αυτό προσβάλλει το πρόσωπό Σας.

Αν αυτό αληθεύει, τότε: Ή επιβάλλετε στην Αστυνομία να εκτελεί τα καθήκοντά της κατά τους Νόμους. Ή, διαφορετικά και στην περίπτωση που η Νομοθεσία είναι ελλιπής, που προσωπικά δεν πιστεύω πως συμβαίνει,  τότε νομοθετήσετε άμεσα και συμπληρώσετε τις ελλείψεις αυτής. Ή, αν οφείλεται σε δική Σας ολιγωρία κι ανοχή, συμφέρει τόσον Εσάς, όσο και την Ελληνική Κοινωνία, να εγκαταλείψετε τη θέση που κατέχετε στην Κυβέρνηση. Έτσι, τουλάχιστον, περιφρουρείτε, αν μη τι άλλο, την ακεραιότητα του ήθους Σας.

Αν πάλι δεν εχτελεί ευόρκως τα καθήκοντά της η Ηγεσία της Αστυνομίας, κ εξαιτίας της, κι όχι δικής Σας,  διαιωνίζονται αυτές οι επικίνδυνες παραβατικές συμπεριφορές, τότε σπάσετε το απόστημα κι απαλλάξετε από το πύο το Αστυνομικό Σώμα. Πάψετε να σηκώνετε στις πλάτες Σας την ενοχή.

Κύριοι,

Τα τελευταία χρόνια είναι τόσο πολλά τα σωρευμένα κακά στις πλάτες των Ελλήνων, που θεωρώ πως πλεονάζει και το είδος αυτό της καταρράκωσης της τάξης, της ασφάλειας των Πολιτών, του αθλητικού ιδεώδους, της έκθεσης σε κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητας και της ζωής ακόμη Πολιτών, το ποδοπάτημα της Εξουσίας και του πολιτισμού, η καταστροφή Δημόσιας περιουσίας, κι ο ευτελισμός του Ελληνισμού και του θεάματος, για την ικανοποίηση σχεδιασμένων πολιτικών αποσταθεροποίησης, του πλουτισμού αθλητικών παραγόντων, ανάλογου ήθους, που, κατά την ερμηνεία της Αστυνομίας, ασκούν επιρροή σε Σας ή άλλους Συναδέλφους Σας, ώστε ν’ απαγορεύετε την πάταξη των εγκληματικών αυτών ενεργειών.

Καιρός είναι να τροποποιηθεί ο Νόμος «περί προσωπικών δεδομένων», ώστε να πάψει αυτός να καλύπτει εγκληματίες ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς ανάλογων γεγονότων. Να πάψει η συγκάλυψη των ενόχων κ η κρατική προστασία, που τους παρέχεται διά του τρόπου αυτού, σε βάρος της Ελληνικής  Κοινωνίας. Να πληροφορείται ο Πολίτης ποιοι αποτελούν τους φυσικούς και ποιοι τους ηθικούς αυτουργούς αυτούς, κι άλλους παραπλήσιων εγκλημάτων. Να πάψει να προστατεύει αυτούς η ανωνυμία κ η άγνοια των της ταυτότητάς τους από τους πολίτες. Έτσι θα το σκεφτούν πολύ αν θα επιδοθούν σε ανάλογες πράξεις.

Αλλά κ η συστηματική δίωξή τους παράλληλα θα συντελέσουν στην εξάλειψη των αποσταθεροποιητικών αυτών γεγονότων, που κάποια από αυτά υποβοηθούν στο έργο τους εχθρούς του Κράτους και του Ελληνισμού. Θα πάψει να υπάρχει κ η υποψία ότι άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας μετέχουν στα επεισόδια. Ότι η Ηγεσία της Αστυνομίας είναι ανίκανη ν’ αντιμετωπίσει τους ταραχοποιούς.

Λυπούμαι ειλικρινά, που βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση,  να Σας απευθύνω δημόσια αυτά τα σκληρά λόγια.

Είμαι όμως 81 χρόνων. Έχω δοκιμαστεί στη ζωή. Και θα ήθελα, επιτέλους, οι Έλληνες ν’ αποχτήσουν Κράτος, την έλλειψη του οποίου λίγες φορές έχω αιστανθεί στη ζωή μου, όσο την αιστάνομαι τα εφτά τελευταία χρόνια…

Δεν έχω πρόθεση ούτε να Σας θίξω προσωπικά, ούτε να Σας προσβάλλω.

Κι ούτε ενεργώ από πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες, πέραν από το συμφέρον του Ελληνισμού και της Πατρίδας μας.

Με τον προσήκοντα σεβασμό, τους Πατριωτικούς μου χαιρετισμούς, και τις ευκές μου για ευόδωση του υπουργήματος που επιτελείτε.

Διατελώ με την ελπίδα πως,  κ οι Έλληνες θ’ αποχτήσομε Κράτος ελεύθερο κι αυτεξούσιο…

 

Από το Ρέθεμνος της Κρήτης,  18.5.2017.

Μαρίνος Σπυρ. Γαλανάκης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ