ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Δυο λόγια για πεντέξι συμπολίτες μας του Κοσμά Περπιράκη

0

Αυτός ο τόπος έχει αποδείξει ότι δεν στερείται από ανθρώπους που προσπαθούν, βγαίνοντας μπροστά σε διεκδικήσεις και κατακτήσεις, να προσφέρουν στην κοινωνία ότι από αυτήν απουσιάζει. Μια χουφτιά ,όπως λέγει και ο λαός, από αυτούς κατάφεραν και έκαναν το όνειρο πραγματικότητα, κατάφεραν να δει αυτός ο τόπος ένα καράβι στο λιμάνι του, ένα μεταφορικό μέσο για κάθε Ρεθυμνιώτη και περαστικό, μια νέα πνοή για την οικονομία και ανάπτυξη.

Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε το πώς υποδεχθήκαμε όλοι εμείς αυτούς τους πρωτεργάτες του εγχειρήματος , τα πόσα <<μπράβο σας>> ακόμα και μέχρι σήμερα αναπαράγονται μέσα από τα βίντεο εκείνης της περιόδου.

Σε  μια πολύ δύσκολη διαδρομή με πολλές άτυχες στιγμές , μια σοβαρή βλάβη του πλοίου και φυσικά με τα λάθη που ακλούθησαν, το εγχείρημα κατέρρευσε.

(Δεν αξίζει να έχει κανείς ελευθερία αν αυτή δεν περιλαμβάνει την ελευθερία του να κάνει λάθη ) είπε ο  Γκάντι !

Έτσι, θεσμοί και διαδικασίες στερούν βασικές ελευθερίες από συντοπίτες μας που , ασχέτως αν τα κατάφεραν, προσπάθησαν να μας δώσουν μια από τις μεγαλύτερες ελευθερίες:

Την ελευθερία στη μετακίνηση και την αυτόνομη συλλογική διαχείριση της θάλασσας μας και των μέσων μας.

Μα αν το ΄΄ΛΑΘΟΣ΄΄ προέρχεται από την προσπάθεια για δικαιοσύνη, συλλογικότητα και ελευθερία, τότε ποια πρέπει να είναι η απάντησή μας στην άτεγκτη ποινικοποίησή του;

Σήμερα αυτοί οι συμπολίτες μας, αυτοί οι αγωνιστές του τόπου, σε αυτούς που εμείς αναθέσαμε το βάρος του Ναυτιλιακού μας Συνεταιρισμού , βρίσκονται φορτωμένοι με τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη που δημιουργήθηκαν.

Βρίσκονται αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη , τις φυλακίσεις που έχουν αρχίσει να τους επιβάλλονται και είναι δυστυχώς μόνοι τους.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι ανάμεσα μας ,υπομένοντας να ανηφορίζουν τον δικό του Γολγοθά. Έχουν χάσει το δικαίωμα της εργασίας ,κάποιοι εξ αυτών , έχουν εξαντληθεί οικονομικά και τρέχουν από αίθουσα σε αίθουσα των δικαστηρίων  εισπράττοντας πείνες φυλάκισης .Έτυχε δυστυχώς γι αυτούς, να μην είναι Εφοπλιστές Μεγαλοεργολάβοι, Εκδότες, Καναλάρχες κ.λ.π, αλλά να είναι σαν όλους εμάς.

Ας βγάλουμε λοιπόν τα ανθρώπινα συναισθήματα μας και ας δώσουμε, έστω το στίγμα της δικιάς μας Κοινωνίας ότι αυτοί οι συντοπίτες μας θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με ιδιαίτερη ευαισθησία από τις Οικονομικές και Δικαστικές αρχές του τόπου μας, στα πλαίσια πάντα της νομιμότητας και της Δικαιοσύνης. Να τύχουν επίσης και της κρατικής παρέμβασης και αρωγής.

Κανένας συντοπίτης μας δεν είναι και δεν θα πρέπει να είναι μόνος του όταν αγωνίζεται για τα κοινά, τα σπουδαία, τα ωραία και τα μεγάλα

Αυτό που τόλμησαν έχει γίνει αποδεκτό , ανεξαρτήτου αποτελέσματος και έχει αρχίσει να γράφεται  στην ιστορία αυτού του τόπου. Ας κλείσει λοιπόν αυτή η ιστορική καταγραφή με ένα δίκαιο, γεμάτο από αναγνώριση, τέλος για τους πρωταγωνιστές της και με μια ελπίδα για να αποκτήσει το Ρέθυμνο Καράβι.

Περπιράκης Κοσμάς

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ