ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Επίτροπος ΑΕΠΙ Α.Ε.: Σε ισχύ οι υποχρεώσεις αδειοδότησης και πνευματικών δικαιωμάτων

0

Με κοινή ανακοίνωση τους, η επίτροπος ΑΕΠΙ Α.Ε. και τα σωματεία δημιουργών «ΑΣΜΑ 450+», «ΤΟ ΜΕΤΡΟΝ» και ΣΩ.Μ.Σ.Ε. τονίζουν ότι «η εκ του Νόμου υποχρέωση των χρηστών για αδειοδότηση και καταβολή πνευματικών δικαιωμάτων από τις επιχειρήσεις εξακολουθεί να υφίσταται, όπως εξάλλου εξακολουθούν να ισχύουν οι ποινικές και αστικές ευθύνες και κυρώσεις για την παράβαση της υποχρέωσης αυτής».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά την απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού να τοποθετηθεί προσωρινός Επίτροπος στην ΑΕΠΙ Α.Ε., κατόπιν και σχετικού αιτήματος των δημιουργών, ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης τίθεται σε άμεση εποπτεία με σκοπό να ομαλοποιηθεί η διαδικασία είσπραξης και διανομής των πνευματικών δικαιωμάτων των μελών του. Παράλληλα και προς το συμφέρον όλων των εμπλεκομένων μερών ο προσωρινός Επίτροπος αποτελεί θεματοφύλακα της χρηστής διοίκησης, της διαφάνειας και της αμεροληψίας.

Είναι λοιπόν σαφές ότι η εκ του Νόμου υποχρέωση των χρηστών για αδειοδότηση και καταβολή πνευματικών δικαιωμάτων από τις επιχειρήσεις εξακολουθεί να υφίσταται, όπως εξάλλου εξακολουθούν να ισχύουν οι ποινικές και αστικές ευθύνες και κυρώσεις για την παράβαση της υποχρέωσης αυτής.

Η Επίτροπος της ΑΕΠΙ Α.Ε. και τα Σωματεία καλούν τους χρήστες να καταβάλλουν τα οφειλόμενα πνευματικά δικαιώματα και να αποκτήσουν ή να ανανεώσουν την απαιτούμενη άδεια για την με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο χρήση μουσικής, ήχου και εικόνας των πνευματικών δημιουργών - μελών της εταιρείας Α.Ε.Π.Ι Α.Ε ώστε να ανταποκριθούν στην εκ του Νόμου υποχρέωσή τους».

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ