ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Μαζί για το Παιδί: Μοιράζει παπούτσια και χαμόγελα στα παιδιά της Κρήτης

0

Το Μαζί για το Παιδί, για 3η συνεχόμενη χρονιά επισκέπτεται την Κρήτη προκειμένου να διανείμει  δωρεάν  καινούργια παπούτσια  σε παραπάνω από 1.600 παιδιά που τα έχουν ανάγκη.

Συγκεκριμένα η δράση  της διανομής των παπουτσιών TOMS θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με οργανώσεις και κοινωνικές υπηρεσίες δημοσίων φορέων, θα ξεκινήσει από τις 19 Ιουνίου από την Νεάπολη Λασιθίου, θα συνεχιστεί στον Άγιο Νικόλαο, στο Ηράκλειο, στα Ανώγεια, στο Ρέθυμνο, στις Βρύσες και θα ολοκληρωθεί στα Χανιά στις 23 Ιουνίου.

Σημαντικό κομμάτι αυτής της προσπάθειας είναι οι εθελοντές και οι υποστηρικτές μας

Το μεγάλο εγχείρημα που έχει αναλάβει το Μαζί για το Παιδί, δε θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς τη πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών μας και την συμπαράσταση των χορηγών μας TOMS, Νέα Οδός, Κεντρική Οδός, ΔΕΔΔΗΕ, AEGEAN σε πανελλαδικό επίπεδο, όσο και των υποστηρικτών μας  HERTZ, Freedom Logistics, Aeromet, Cosmos Sport και Atrion Hotel σε τοπικό επίπεδο.

Πιο συγκεκριμένα δίπλα στους σταθερούς χορηγούς μας,  οι άνθρωποι των καταστημάτων Cosmos Sport (www.cosmossport.gr), της κορυφαίας αλυσίδας αθλητικών ειδών, υποστηρίζουν αδιάλειπτα τα τελευταία 3 χρόνια την εκστρατεία μας στην Κρήτη, αναλαμβάνοντας τα έξοδα μεταφοράς και διανομής των παπουτσιών, ενώ το ξενοδοχείο Atrion Hotel φιλοξενεί φέτος την αποστολή μας στα Χανιά.

Σκοπός της δράσης

Το Μαζί για το Παιδί είναι δίπλα σε όσα παιδιά χρειάζονται βοήθεια. Στόχος της δράσης είναι να βελτιωθεί μακροπρόθεσμα η καθημερινότητα των παιδιών που χρειάζονται παπούτσια για να παίξουν, να πάνε σχολείο αλλά και να αποφύγουν τα προβλήματα υγείας που δημιουργούνται από χρησιμοποιημένα ή ακατάλληλα παπούτσια.

Η διαδικασία της διανομής

Η διανομή των παπουτσιών έχει προγραμματιστεί κατόπιν συνεννόησης του Μαζί για το Παιδί με κοινωνικούς και δημοτικούς φορείς κάθε περιοχής και αφορά τους ωφελούμενους που έχουν δηλώσει εκ των προτέρων το ενδιαφέρον τους.

Οι εκπρόσωποι του Μαζί για το Παιδί μαζί με εθελοντές θα επισκεφθούν τους φορείς, εκεί θα έχουν άμεση επαφή με τα παιδιά τα οποία δοκιμάζουν τα παπούτσια πριν τα παραλάβουν, προσφέροντας την καλύτερη ανταμοιβή: χαμόγελα αληθινά και ζεστές παιδικές αγκαλιές.

Μοιράζοντας παπούτσια σε παιδιά σε ανάγκη όλη την Ελλάδα

Από το 2015 έως σήμερα έχουν διατεθεί συνολικά περισσότερα από 39.000 ζευγάρια παπούτσια και μόνο φέτος υπολογίζουμε να δοθούν περίπου 28.000 επιπλέον, γεγονός το οποίο αποδεικνύει πως η αγκαλιά του Μαζί για το Παιδί μεγαλώνει για να χωρέσει ακόμη περισσότερα παιδιά!

Από το Μάρτιο έως το Σεπτέμβριου του 2017, θα πραγματοποιηθούν διανομές σε περισσότερες από 40 περιοχές σε Αττική, Ήπειρο, Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Πελοπόννησο, Θεσσαλία, Θεσσαλονίκη, Σάμο, Λέσβο, Χίο, Κεφαλονιά και Κρήτη.

Λίγα λόγια για το «Μαζί για το Παιδί»:

Το Μαζί για το Παιδί ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996.  Πρόκειται για μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο  εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά.

Αγ. Θωμά 14, Αθήνα 115 27 |  Τηλ.: 210 7482690 | Fax : 210 7482664 | E-mail: [email protected] | www.mazigiatopaidi.gr | Facebook: @mazigiatopaidi | Twitter: @mazigiatopaidi | Instagram: @mazigiatopaidi

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ