ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα του Σχολείου Θεάτρου του Θεατρικού Περίπλου

0

Ξεκινάνε τα Καλοκαιρινά Σεμινάρια με εκπαιδευτές τους: Δημήτρη Καταλειφό, Martina Sagmeister και Κωστή Καπελώνη

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και χαράς ολοκληρώθηκαν την περασμένη εβδομάδα τα μαθήματα του Σχολείου Θεάτρου του Θεατρικού Περίπλου, με τις ανοιχτές εξετάσεις του Α΄ και του Β΄ έτους που πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα της Περιηγητικής Λέσχης την Κυριακή 18 Ιουνίου.

Οι εκπαιδευόμενοι του Σχολείου παρουσίασαν κομμάτια από τη δουλειά που έκαναν καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς που μας πέρασε. Παρουσιάστηκαν ξεχωριστά οι ενότητες των μαθημάτων της Σωματικής Έκφρασης (εκπαιδευτής Θωμάς Καντιφές), του Χορού (εκπαιδεύτρια: Αθανασία Κώστα) και του βασικού μαθήματος, της Υποκριτικής (εκπαιδεύτρια: Μαρία Καντιφέ), στο οποίο δουλεύτηκαν κομμάτια ελλήνων και ξένων συγγραφέων (Λ. Αναγνωστάκη, Ι. Καμπανέλλη, Α. Δωριάδη, Κ. Μητροπούλου, Χ. Σαμπανίκου, Τ. Ουίλιαμς, Ε. Ο’νήλ, Ρ.Β. Φασμπίντερ, Α. Ντόρφμαν, Ε. Χέντερσον, Ντ. Χάροουερ  κ.α.).  Το βασικό πρόγραμμα σπουδών της τριετούς φοίτησης του Σχολείου, περιλαμβάνει επίσης το μάθημα του Αυτοσχεδιασμού, της Σκηνικής Αντίληψης, της Ορθοφωνίας, της Δημιουργίας ενός Ρόλου και της Ιστορίας Θεάτρου.

Το Σχολείο Θεάτρου δημιουργήθηκε το 2014 στον Θεατρικό Περίπλου, από την ηθοποιό Μαρία Καντιφέ, με στόχο την εκπαίδευση και την εξέλιξη όλων όσων αγαπούν τη θεατρική πράξη.  Μέσα σε αυτά τα χρόνια λειτουργίας, η ανάγκη για φροντίδα στην κάθε λεπτομέρεια και η συστηματική δουλειά των εκπαιδευτών και των εκπαιδευόμενων  έχει φέρει τους νέους ηθοποιούς σε μια ουσιαστική επαφή με την τέχνη του Θεάτρου και έχει ήδη θέσει τις βάσεις για μία νέα γενιά θεατρικής δράσης.

Από τη στιγμή της δημιουργίας του το Σχολείο Θεάτρου με στόχο την πιο εξειδικευμένη και ολοκληρωμένη εκπαίδευση, έχει φροντίσει, εκτός από τους βασικούς εκπαιδευτές, οι μαθητές να έρχονται σε επαφή και με αναγνωρισμένους καλλιτέχνες – δασκάλους , καταξιωμένους στο αντικείμενό τους. Κατά τη διάρκεια αυτών των τριών χρόνων έχουν διδάξει στο Σχολείο, ο Ταξιάρχης Χάνος (Ορθοφωνία), ο Πασχάλης Τσαρούχας (Τεχνικές του ηθοποιού), η Martina Sagmeister (Body expression), ο Στέφανος Κοσμίδης (Υποκριτική) η Χριστίνα Σαμπανίκου, (Συγγραφή θεατρικού κειμένου), ο Γιάννης Παπατζανής (ρυθμολογία) και με τη νέα χρονιά θα φιλοξενήσει, όπως έχει προγραμματιστεί, τον ηθοποιό Αργύρη Ξάφη (Αρχαία Τραγωδία), την Μάρθα Φριντζήλα (Αγωγή της φωνής), την Δέσποινα Κούρτη (Φωνή –Τραγούδι) καθώς και αρκετούς άλλους για ειδικά σεμινάρια Υποκριτικής και Σωματικής Έκφρασης.

Τα μαθήματα του Σχολείου διαρκούν από τον Οκτώβριο έως και τον Ιούνιο και οι αιτήσεις για τις εγγραφές του Α΄ έτους θα ξεκινήσουν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Ο κύκλος των μαθημάτων μπορεί να ολοκληρώθηκε με τις εξετάσεις του Σχολείου, όμως η εκπαίδευση δεν σταματά. Το Σχολείο Θεάτρου έχει την τιμή και τη χαρά να φιλοξενεί αυτό το Καλοκαίρι, και μάλιστα από αυτή την εβδομάδα, τρεις σημαντικούς και αναγνωρισμένους καλλιτέχνες, οι οποίοι θα βοηθήσουν στην περεταίρω εκπαίδευση των μαθητών. Πρόκειται για τον ηθοποιό και δάσκαλο υποκριτικής, Δημήτρη Καταλειφό, τον ηθοποιό, σκηνοθέτη και διευθυντή της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης, Κωστή Καπελώνη, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν δύο σεμιναριακούς κύκλους Υποκριτικής, και την Αυστριακή χορογράφο, Martina Sagmeister, στο μάθημα Ελευθερία και γλώσσα του σώματος.

Όσο υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν το θέατρο, το Σχολείο Θεάτρου του Θεατρικού Περίπλου θα συνεχίζει να υπάρχει και να φροντίζει για την ανακάλυψη του σωστότερου δρόμου για την προσέγγιση της τέχνης αυτής, της τόσο γοητευτικής αλλά και δύσκολης μαζί.

Ευχαριστούμε θερμά την «Minoan Lines», την  ταβέρνα «Αγρίμια», την εφημερίδα Κρητική Επιθεώρηση, το Rethemnos.gr, το ζαχαροπλαστείο “Mona Lisa”, την καφετέρια “Cul de sac”, το βιβλιοπωλείο “Book Spot”, το βιβλιοπωλείο «Κλαψινάκης», τα οπτικά Κυδωνάκη, το εστιατόριο «Γουρουνάκια» και τα καταστήματα «Μυστικό» ,«Παιχνίδια - Σταυριδάκη»  και «Frou-frou & αρώματα» και όλους όσους μας στηρίζουν στην προσπάθειά μας αυτή!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ