ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Δήμος Ρεθύμνης συμμετείχε στην έκθεση «Ελλάδος Γεύση»

0

   Ο Δήμος Ρεθύμνης – Κ.Ε.ΔΗ.Ρ., συμμετείχε στην έκθεση «Ελλάδος Γεύση» που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου στην Αθήνα, από τις 18 – 21 Μαΐου 2017.

Σκοπός της έκθεσης ήταν, οι επισκέπτες να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι στην Ελλάδα με θέμα την  Γαστρονομία, τον Τουρισμό  και τον Πολιτισμό.

Έλαβαν μέρος πολυάριθμοι παραγωγοί από όλη την Ελλάδα με εξαιρετικές πρώτες ύλες και καινοτόμα προϊόντα. Επίσης  προωθήθηκαν  αξιόλογοι τουριστικοί  προορισμοί  και συγχρόνως  έγινε προβολή των πολιτισμικών εθίμων κάθε τόπου.

Καταξιωμένοι Σεφ , μαγείρευαν παραδοσιακές συνταγές που είχαν προταθεί από τους συμμετέχοντες και συγχρόνως  συγκροτήματα διασκέδαζαν τους επισκέπτες με μουσική και παραδοσιακούς  χορούς του τόπου τους.

Η αποστολή του Δήμου,  αποτελούμενη από την Πρόεδρο της Επιχείρησης κα Πέπη Μπιρλιράκη, την κα Φουρναράκη Μαρία μέλος του Δ.Σ της Κ.ΕΔΗ.Ρ. , την κα Μαρή Καλλιόπη υπάλληλο της Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. και την κα Μίνα Αρχοντάκη ως εθελόντρια, είχε σκοπό να προβάλει το τρίπτυχο: Γιορτή Κρητικής  Διατροφής , Αναγεννησιακό Φεστιβάλ -  Παράλληλες εκδηλώσεις - και το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, με ιδιαίτερη βαρύτητα στην Γιορτή Κρητικής Διατροφής εφόσον έχει ήδη ξεκινήσει η οργάνωση από την Κ.ΕΔΗ.Ρ.

H Γαστρονομία σήμερα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές τάσεις και στο μέλλον μπορεί να αποτελέσει μια αυτόνομη μορφή τουρισμού και να συμβάλλει στην ανάπτυξη των προορισμών και την δημιουργία σταθερών πηγών εσόδων.

Στο πλαίσιο αυτό   «κινήθηκε» η  αποστολή του Δήμου  και το έκανε γνωστό  τόσο στους πολυάριθμους επισκέπτες.

Επίσης, επικοινώνησε με έναν έναν προσωπικά με τους συμμετέχοντες, από όλα τα μέρη της Ελλάδος, δημιουργώντας μια βάση δεδομένων η οποία θα βοηθήσει στο μέλλον, για γόνιμες συνεργασίες.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης το περίπτερό μας πλαισίωσαν  μουσικοχορευτικά συγκροτήματα   όπου παρουσίασαν έκτος από τους παραδοσιακούς χορούς και «ξεχασμένους» χορούς και ανάδειξη των γυναικείων Κρητικών Στολών διαφορετική για κάθε περιοχή μας καθώς επίσης  ο γνωστός σεφ κ. Γιαννόπουλος, παρουσίασε παραδοσιακή μας συνταγή  η οποία προσφέρθηκε στους επισκέπτες της έκθεσης.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ρεθύμνης θεωρεί ωφέλιμη την παρουσία  σε εκθέσεις όπως η «Ελλάδος Γεύση», έχοντας ως αποτέλεσμα τις γνωριμίες με όλη την Ελληνική αγορά και τις τάσεις της και δηλώνει ότι είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου που θα ήθελε περαιτέρω πληροφορίες και ενημέρωση.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ