ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΥΓΕΙΑ

Πώς να φροντίσετε το δέρμα σας το καλοκαίρι

0

Λατρεύουμε το καλοκαίρι, τον ωραίο καιρό και τα μπάνια στην θάλασσα, αλλά το καλοκαίρι δεν είναι και τόσο αθώο. Συγκεκριμένα, οι καιρικές αλλά και οι περιβαλλοντικές συνθήκες μπορούν να κάνουν μεγάλο κακό στην επιδερμίδα μας. Πώς θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε το δέρμα μας υγιές καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού;

Κάνουμε απολέπιση, για να απομακρύνουμε νεκρά κύτταρα και ξηροδερμία.

Φοράμε καπέλο όταν βγαίνουμε από το σπίτι, για να προστατεύσουμε την ευαίσθητη επιδερμίδα του κεφαλιού από τον ήλιο.

Φοράμε αντηλιακό καθημερινά, ακόμα και τις μέρες που η ηλιοφάνεια δεν είναι ιδιαίτερα έντονη. Φροντίζουμε το αντηλιακό μας να έχει τουλάχιστον δείκτη προστασίας 30, και το ανανεώνουμε κάθε δύο ώρες, εφόσον παραμένουμε έξω.

Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, τότε ίσως είναι καλή ιδέα να φοράτε ρούχα που καλύπτουν μεγάλη επιφάνεια, αλλά είναι και φαρδιά, ώστε να μην ιδρώνετε υπερβολικά.

Χρησιμοποιήστε ενυδατική κρέμα τακτικά, αλλά αγοράστε μία πιο ελαφριά σε σχέση με αυτήν που είχατε τον χειμώνα. Η ενυδατική σας βοηθάει, παγιδεύοντας υγρασία στο δέρμα, μην επιτρέποντας την αφυδάτωση.

Αποφύγετε την υπερβολική έκθεση στον ήλιο για μαύρισμα, όπως και το τεχνητό μαύρισμα.

Προστατεύστε τα πόδια σας, με το να χρησιμοποιείτε αντηλιακό στην πάνω πλευρά, αλλά και κάνοντας peeling στην φτέρνα, ώστε να μην αντιμετωπίζετε προβλήματα ξηρότητας.

Καθαρίστε τακτικά το πρόσωπό σας, αλλά όχι με πολύ ζεστό νερό. Αποφύγετε τα σκληρά καθαριστικά που περιέχουν οινόπνευμα ή αλλάζουν το pH του δέρματος.

Πιείτε πολύ νερό, καθώς η ενυδάτωση συμβαίνει τόσο επιφανειακά, όσο και εσωτερικά. Αποφύγετε την πολλή καφεΐνη, και τρώτε πολλά φρούτα και λαχανικά, που επίσης προσφέρουν νερό.

Μην καπνίζετε, και προσπαθήστε να αποφεύγετε τις μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.

Αν χρησιμοποιείτε κάποιο lip balm, φροντίστε να είναι ήπιο, και να προσφέρει προστασία από τον ήλιο.

Μην ξεχνάτε τα γυαλιά ηλίου, που πρέπει να είναι αρκετά σκούρα για να προστατεύουν ικανοποιητικά τα μάτια σας και την ευαίσθητη επιδερμίδα γύρω τους.

Χρησιμοποιήστε προϊόντα για να απωθείτε τα έντομα, καθώς τα τσιμπήματά τους μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς—ειδικά αν τα ξύσετε.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ