ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η δακοκτονία

0

ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Για μία ακόμα φορά τίθεται ζήτημα για την σωστή διενέργεια των απαιτούμενων εργασιών δακοκτονίας καθώς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει καθυστερήσεις τις διαδικασίες προμήθειας των φαρμάκων, που πρόκειται να διανείμει στις υπηρεσίες των Περιφερειών.

Ήδη γίνεται λόγος για σοβαρό ενδεχόμενο να τιναχτεί στον αέρα η φετινή παραγωγή ελαιολάδου λόγω της κακής διαχείρισης του ζητήματος αυτού από το αρμόδιο υπουργείο, που θα έχει ως αποτέλεσμα οι ελαιοπαραγωγοί να  κινδυνεύουν να βρεθούν  αντιμέτωποι με  την καταστροφή της σοδειάς τους εφόσον δεν αλλάξει γρήγορα η κατάσταση.

Σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κ. Λιονή έχει διαπιστωθεί πρόβλημα στον διαγωνισμό του Υπουργείου αφού δεν έχει  ανακηρυχτεί  μειοδότης  για την προμήθεια των φαρμάκων και γίνεται λόγος, ότι στην καλύτερη περίπτωση αναμένεται αυτά να αγοραστούν στα τέλη Ιουλίου! Σύμφωνα με την κ. Λιονή «Εμείς στο Ρέθυμνο έχουμε φάρμακα μόνο για να ξεκινήσουμε την δακοκτονία και ίσως για ένα δεύτερο ψεκασμό. Από εκεί και πέρα, αυτή τη στιγμή είναι όλα σε εκκρεμότητα. Αυτό συμβαίνει για δεύτερη συνεχή χρονιά και έχει να κάνει με κακό προγραμματισμό του διαγωνισμού από τις υπηρεσίες του υπουργείου.»

Η υπόθεση αυτή έχει προκαλέσει σοβαρή ανησυχία στους ελαιοπαραγωγούς, καθώς πιθανή αρνητική εξέλιξη θα επιφέρει μείωση της παραγωγής και μεγάλες οικονομικές απώλειες.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ