ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

ΣΥΝΠΟΛΙΣ: Περιορισμένα τα σημεία νόμιμης αφισοκόλλησης στο Ρέθυμνο

0

Αρκετό μελάνι έχει χυθεί στον τοπικό τύπο για την αφισορύπανση που παρατηρείται στην πόλη του Ρεθύμνου αλλά και στους οικισμούς της ενδοχώρας.Ένα φαινόμενο που συναντάται σε αρκετές περιοχές της χώρας και δεν αποτελεί πρωτοτυπία για τον τόπο μας.

Ειδικά,τη θερινή περίοδο,όταν οι εκδηλώσεις-πάσης φύσεως-,έχουν την τιμητική τους.Προσόψεις κτηρίων,βιτρίνες ξενοίκιαστων καταστημάτων,πινακίδες κ.ο.κ,κολώνες δημοτικού φωτισμού,τοιχία,ακόμη και..δένδρα,πέφτουν "θύματα"όλων όσων θέλουν να προωθήσουν την εκδήλωση τους.Δημιουργείται έτσι,μία αντιαισθητική και αποκρουστική εικόνα χωρίς προηγούμενο!

Αν και έχει εφαρμοστεί πολλές φορές ο νόμος για την παράνομη αφισοκόλληση,και έχουν επιβληθεί τα ανάλογα πρόστιμα, παρά ταύτα,το πρόβλημα συνεχίζει να ενοχλεί οπτικά ντόπιους και επισκέπτες.

Την κατάσταση φορτίζει επιπλέον,ο μικρός αριθμός μόνιμων θέσεων νόμιμης αφισοκόλλησης στην πόλη,καθώς μόνο πέντε(5) ταμπλό είναι διαθέσιμα απο τον Δήμο Ρεθύμνης.Κάτι ανάλογο επικρατεί και στους οικισμούς,όπου  η απουσία ανάλογων σημείων είναι εμφανής.

Δυστυχώς,καταστράφηκαν ή εξαφανίστηκαν(τα περισσότερα),ταμπλό που είχε τοποθέτησει ο Δήμος Ρεθύμνης πριν μερικά χρόνια σε κομβικά σημεία της πόλης(πλατείες,πολιτιστικοί χώροι).Μάλιστα,ορισμένα(επιτοίχια πλαίσια),έχουν απομακρυνθεί λόγω έργασιών εξωραισμού,όπως στο χώρο στάθμευσης των  4ων Μαρτύρων επι της οδού Δημητρακάκη.

Είναι λοιπόν ανάγκη για την αισθητική αναβάθμιση του Ρεθύμνου αλλά και για την εξυπηρέτηση των άμεσα ενδιαφερόμενων,η δημιουργία και τοποθέτηση νέων σταθερών νόμιμων δημοτικών θέσεων αφισοκόλλησης στην πόλη και στα χωριά του Δήμου,αλλά και η επέκταση των ήδη υπαρχόντων(οπου επιτρέπεται).

Η κατασκευή καλαίσθητων και αριθμητικά πολλών ταμπλό,θα αλλάξει την εικόνα της πόλης προς το καλύτερο.

Ενδεικτικά,προτείνουμε 10 σημεία στην πόλη, που η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης μπορεί να τοποθετήσει νέα δημοτικά ταμπλό(πλαίσια):1)Εξωτερική πλευρά 1ου Λύκειου επι της οδού Ι.Κονδυλάκη, 2)νότια του κλειστού γηπέδου"Μ.Μερκούρη"επι της λεωφόρου Ηγ.Γαβριήλ, 3)στα Μυσσίρια έξω απο το 4ο Γυμνάσιο,4)στην οδό Ι.Ζυμβρακάκη στο Βόρειο τοιχίο της Σχολής Αστυφυλάκων,5)στα Περβόλια έξω απο το 8ο Δημοτικό(Εμμ.Παχλά),6)στην οδό Γ.Κουρμούλη(τοιχίο πριν την μεγάλη στροφή),7)στην οδό Δημητρακάκη(χώρος στάθμευσης 4ων Μαρτύρων),8)βόρεια πλευρά τοιχίου 3ου Δημοτικού Σχολείου(οδός Ψυλλάκη),9)τοιχίο οικοπέδου Φραγάκη(Λεωφόρος Σταμαθιουδάκη),10)τοιχίο απέναντι απο διακλάδωση οδού Ακρωτηρίου(Κουμπές).

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ