ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Απάντηση για την οδό Μελισσσηνού

0

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ρεθύμνου κ. Άγγελο Μαλά λάβαμε την εξής απάντηση για το ζήτημα που έχει ανακύψει με χώρο φορτοεκφόρτωσης στη οδό Μελισσηνού, λάβαμε την εξής επιστολή:

«Kύριε Διευθυντά

Με αφορμή την άποψη που διατύπωσαν κάποιοι συμπολίτες μας στα τοπικά  ΜΜΕ   σχετικά με την παρέμβαση που αποφάσισε και εκτελεί αυτές τις ημέρες ο Δήμος Ρεθύμνου σε χώρο φορτοεκφόρτωσης στην οδό Μελισσηνού θα θέλαμε να ενημερώσουμε κάθε ενδιαφερόμενο για τα εξής:

Το πλάτος της συγκεκριμένης εσοχής, η οποία είχε χωροθετηθεί για φορτοεκφόρτωση, όπως αποδείχτηκε στην πράξη,  ήταν ανεπαρκής, με αποτέλεσμα, κάθε φορά που στάθμευαν προσωρινά τα φορτηγά οχήματα τροφοδοσίας κλπ να παρεμποδίζεται η κυκλοφορία στην οδό  Μελισσηνού.

Επιπλέον, στη γωνία της παρακείμενης οδού Χειμάρας, η οποία είναι από τους πλέον επισκέψιμους δρόμους λόγω του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης αλλά και λόγω ανόδου στο Φρούριο Φορτέτζα, δημότες είχαν εγκαταλείψει  δίκυκλα, δημιουργώντας μαζί με τα στοιβαγμένα απορρίμματα, μια θλιβερή εικόνα.   Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου προκειμένου να εξωραΐσει λειτουργικά και αισθητικά το εν λόγω τμήμα προέβη σε κάποιες παρεμβάσεις με στόχο τη διευκόλυνση  των κατοίκων, των επαγγελματιών αλλά και των επισκεπτών της περιοχής.

Συγκεκριμένα, οριοθέτησε  το χώρο φορτοεκφόρτωσης λίγα μέτρα πιο πάνω, επί της Μελισσηνού, σε υφιστάμενη εσοχή με επαρκές πλάτος, για την προσωρινή στάθμευση των οχημάτων τροφοδοσίας, ώστε να μην παρεμποδίζεται η κυκλοφορία. Στο δε προηγούμενο χώρο φορτοεκφόρτωσης προχώρησε σε διαπλάτυνση του τμήματος του πεζοδρομίου και στο υπολειπόμενο τμήμα της εσοχής θα τοποθετήσει ζαρντινιέρα με καλλωπιστικά φυτά.

Σε ότι αφορά την οδό Χειμάρας, απέσυρε τα εγκαταλειμμένα δίκυκλα και διέθεσε τις καταλαμβανόμενες θέσεις για  χρήση από τους δημότες .

Σχετικά δε με τις φθαρμένες πλάκες σε σημεία του οδοστρώματος της συγκεκριμένης οδού,  διαβεβαιώνουμε τους συμπολίτες ότι θα επιληφθεί άμεσα η Τεχνική Υπηρεσία για την αποκατάστασή τους.

Τέλος, σχετικά με ερώτημα που διατύπωσε συμπολίτης για την παραβίαση του δακτυλίου, θα επαναλάβουμε ότι η τήρηση των όρων προστασίας  του ιστορικού μας κέντρου που αναφέρονται στον κανονισμό δακτυλίου, έγκειται στην ευαισθησία και την αγωγή, κυκλοφοριακή και όχι μόνον, των δημοτών.  Ως Δήμος, μια και με λύπη διαπιστώσαμε ότι η κατάργηση των ηλεκτρονικών μπαρών εισόδου, η έκκληση προς τους δημότες για σεβασμό του δακτυλίου ακόμη και τα πρόστιμα που επιβάλλονται από το αρμόδιο κλιμάκιο ελέγχου στους παραβάτες, δεν απέδωσαν τους αναμενόμενους καρπούς, προσανατολιζόμαστε, σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ.,   στην εγκατάσταση και αυτοματοποιημένου ηλεκτρονικού συστήματος με κάμερες, σε επιλεγμένα σημεία της Παλιάς Πόλης μέσω του οποίου θα καταγράφονται οι παραβιάσει του δακτυλίου. Το πρόγραμμα αυτό το οποίο θα εφαρμοστεί αρχικά πιλοτικά, στόχο έχει την προστασία του ιστορικού κέντρου και τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του.

Είναι γεγονός πάντως πως ο Δήμος Ρεθύμνου επεξεργάζεται και μελετά λεπτομερώς σχέδιο νέας κανονιστικής για την αποτελεσματική εφαρμογή του δακτυλίου στην Παλιά Πόλη.

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

 

Με εκτίμηση

Άγγελος Μαλάς

 Αντιδήμαρχος Χωροταξίας, Πολεοδομίας

&  Βιώσιμης Κινητικότητας»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ