ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Βουτιά -4,3% στην παγκόσμια αγορά των PC το 2ο τρίμηνο του 2017

0

Σύμφωνα με την Gartner, συνεχίστηκε και το δεύτερο τρίμηνο της τρέχουσας χρονιάς η πτωτική τάση στις παγκόσμιες πωλήσεις PC. Έτσι, στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα διατέθηκαν 61,1 εκατομμύρια συσκευές, ένα νούμερο που ισοδυναμεί με ελάττωση -4,3% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2016.

Παρά τις μειωμένες επιδόσεις της αγοράς συνολικά, οι HP και Dell κατάφεραν να ενισχύσουν τις πωλήσεις τους. Έτσι, η HP διέθεσε περίπου 12,7 εκατομμύρια PC, με το μερίδιό τους να αγγίζει το 20,8%, ενώ η Dell διέθεσε κοντά στις 9,6 εκατ. συσκευές, κατακτώντας μερίδιο 15,6%.

Έτσι, η HP αύξησε το μερίδιό της κατά 3,3%, ενώ η Dell κατά 1,4%. Με εξαίρεση τις δύο συγκεκριμένες εταιρείες, όλοι οι υπόλοιποι κατασκευαστές (όπως οι Lenovo, Asus, Apple και Acer) είδαν τα ποσοστά τους να μειώνονται.

Από την άλλη πλευρά, ούτε τα Mac είχαν εξαιρετικές επιδόσεις, καθώς οι πωλήσεις τους παρέμειναν σχεδόν σταθερές στο δεύτερο τρίμηνο του 2017, συγκριτικά με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2016. Πιο συγκεκριμένα, η Apple διέθεσε 4,24 εκατ. τεμάχια, έναντι 4,26 εκατ. την περασμένη χρονιά.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ