ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΓΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ μια ακόμη κολυμβητική χρονιά ολοκληρώνεται

0

Η ομάδα κολύμβησης, Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος Ρεθύμνης, της πόλης μας, που εδώ και 25 χρόνια αθόρυβα και δημιουργικά καλλιεργεί το άθλημα της κολύμβησης σε μικρά και μεγάλα παιδιά ολοκλήρωσε την κολυμβητική περίοδο 2016 – 2017 και ξεκινάει την μεταβατική περίοδο χαλάρωσης και ξεκούρασης για παιδιά και γονείς .

Η χρονιά που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2016 και καθόλη την διάρκεια της, με τις εναλλαγές μαθημάτων κολύμβησης, ημερίδων και αγώνων κολύμβησης, έδωσε στους μικρούς/ές,  κολυμβητές/τριες την δυνατότητα και την ευκαιρία να αναπτύξουν τις ικανότητες τους στο άθλημα της κολύμβησης, να γνωρίσουν τους κανόνες του αθλήματος, να αναπτύξουν την αυτοπεποίθηση τους, την θέληση τους για προσπάθεια,  να δημιουργήσουν μια υγιή εικόνα για τον εαυτό τους.

Οι εκπαιδευτές – προπονητές μαζί με τους γονείς, είδαμε τα παιδιά να ανεβαίνουν τα σκαλοπάτια της βελτίωσης, να ωριμάζουν κολυμβητικά μέσα από χαρές, επιτυχίες και αποτυχίες και έτσι να δημιουργούν μια υγιή προσωπικότητα.

Η φιλοσοφία της ομάδας μας, Γ.Α.Σ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, είναι αυτή που υποστηρίζει ότι η συμμετοχή, η προσπάθεια και η ολοκλήρωση του αγώνα, είναι η καλύτερη επιβράβευση για ένα αθλητή.

Έτσι οι μικροί μας αθλητές μαθαίνοντας μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία, την τεχνική και τα μυστικά της κολύμβησης, μαθαίνουν και την υπέρβαση της ατομικής τους πρόοδος. Ο βασικός στόχος λοιπόν για τις μικρές ηλικίες είναι να μπορέσουν να βελτιώσουν τις ατομικές τους επιδόσεις, ανεβάζοντας  τις κολυμβητικές τους ικανότητες υψηλότερα. Τα αποτελέσματα της κολυμβητικής χρονιάς μας δίνουν το δικαίωμα να πιστεύουμε ότι οι μικροί/ές κολυμβητές/τριες δούλεψαν και τα κατάφεραν.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που μας έδωσαν την χαρά και την δυνατότητα να δουλέψουμε μαζί, να τους εκπαιδεύσουμε και να εκπαιδευτούμε και εμείς μαζί τους. Συγχαρητήρια επίσης και στους γονείς τους που ήταν κοντά στα παιδιά τους, στους εκπαιδευτές, και που εμπιστεύθηκαν και στήριξαν την προσπάθεια της ομάδας και των εκπαιδευτών της.

Τέλος συγχαρητήρια και στους εκπαιδευτές του τμήματος κολύμβησης Μιχαέλλα Κουνδουράκη, Ασημένια Χριστουλάκη και  Ανδρέα Μπενάκη  που έδωσαν την διάθεση, την όρεξη, τις γνώσεις, την εμπειρία τους, μέσα από τα μαθήματα κολύμβησης στους μικρούς και μεγάλους κολυμβητές της ομάδας μας για να πιστεύουμε σήμερα ότι η κολυμβητική χρονιά που έληξε είχε θετικό πρόσημο για την κολύμβηση της πόλης μας.

Όλα αυτά δεν θα γινόταν πράξη αν για μια ακόμη χρονιά δεν θα υπήρχε η στήριξη του κέντρου υγείας και άθλησης ΠΑΛΜΟΣ, που στην φιλόξενη πισίνα  του εδώ και 25 ολόκληρα χρόνια  προσφέρει ΥΓΕΙΑ και ΑΓΑΠΗ στην ζωή μας.

Η αγωνιστική χρονιά για τη ομάδα κολύμβησης ΓΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ έκλεισε με την συμμετοχή της στους θερινούς αγώνες κολύμβησης της Κ.Ο.Ε, που διοργανώθηκαν στο κολυμβητήριο Χανίων στις 10 και 11 Ιουνίου 2017. Στους αγώνες αυτούς η ομάδα μας συμμετείχε με 9 κολυμβητές και κολυμβήτριες που προσπάθησαν, αγωνίστηκαν και ολοκλήρωσαν σωστά τον αγώνα τους, βελτίωσαν τις ατομικές επιδόσεις τους νικώντας έτσι πρωτίστως τον εαυτό τους και έδωσαν χαρά στον εαυτό τους και στους γονείς και εκπαιδευτές τους.

Οι αγώνες αυτοί ήταν οι μεγαλύτεροι σε συμμετοχή των τελευταίων ετών στις προαγωνιστικές κατηγορίες αφού σ΄ αυτούς συμμετείχαν 660 μικροί κολυμβητές από 16 ομάδες κολύμβησης της κολυμβητικής περιφέρειας Κρήτης και Ρόδου.

Αποκορύφωμα της προσπάθεια της ομάδας ήταν η 1η θέση της ΖΩΙΔΑΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ, η οποία στην κατηγορία των κοριτσιών 9 ετών κατέκτησε την 1η θέση στο αγώνισμα των 50 μ. πεταλούδας και την 4η θέση στα 100 ελεύθερο στην ίδια κατηγορία, η 5η θέση της Ανυφαντάκη Βασιλική στα 50 πεταλούδα των κοριτσιών 12 ετών, η 10η θέση στα 100 ύπτιο και η 11η θέση στα 100 ελεύθερο για την αθλήτρια και η 7η θέση της Ζωιδάκη Στέλλας στα 50μ πεταλούδα στην κατηγορία κορίτσια 11 ετών καθώς και  13η θέση στα 50μ ύπτιο και 18η θέση στα 50 ελεύθερο.

Να σημειώσουμε ότι όλοι οι κολυμβητές/τριες μας,  βελτίωσαν τουλάχιστον μία ατομική επίδοση τους, ξεπερνώντας έτσι τον εαυτό τους και αποκομίζοντας πλούσιες εμπειρίες .

Αναλυτικά συμμετείχαν τα παρακάτω παιδιά με τις παρακάτω επιδόσεις και αποτελέσματα:

50m EΛΕΥΘΕΡΟ

ΑΓΟΡΙΑ 11 ΕΤΩΝ ΜΑΡΑΜΕΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  41.84

ΑΓΟΡΙΑ 10 ΕΤΩΝ ΔΕΒΕΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ   49.07

ΚΟΡΙΤΣΙΑ 12 ΕΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ ΕΛΕΟΝΩΡΑ   51.76

ΚΟΡΙΤΣΙΑ 11 ΕΤΩΝ ΖΩΙΔΑΚΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ   42.96

ΤΣΑΛΠΑΡΑ ΕΛΠΙΔΑ   45.57

100m ΕΛΕΥΘΕΡΟ

ΑΓΟΡΙΑ 11 ΕΤΩΝ ΜΑΡΑΜΕΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ     1:29.59

ΚΟΡΙΤΣΙΑ 12 ΕΤΩΝ ΑΝΥΦΑΝΤΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ   1:31.13

ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ ΕΛΕΟΝΩΡΑ    1:49.72

ΚΟΡΙΤΣΙΑ 9 ΕΤΩΝ ΖΩΙΔΑΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ    01:31.13  4η

50m ΥΠΤΙΟ

ΑΓΟΡΙΑ 10 ΕΤΩΝ ΔΕΒΕΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ   58.72

ΚΟΡΙΤΣΙΑ 11 ΕΤΩΝ ΖΩΙΔΑΚΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ    50.76

100m ΥΠΤΙΟ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ 12 ΕΤΩΝ  ΑΝΥΦΑΝΤΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ    01:41.31

50m ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ 12 ΕΤΩΝ  ΑΝΥΦΑΝΤΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ    42.54  5η

ΚΟΡΙΤΣΙΑ  11 ΕΤΩΝ ΖΩΙΔΑΚΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ     48.57   7η

ΚΟΡΙΤΣΙΑ 9 ΕΤΩΝ ΖΩΙΔΑΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ   41.71   1η

100m ΠΡΟΣΘΙΟ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ 11 ΕΤΩΝ ΤΣΑΛΠΑΡΑ ΕΛΠΙΔΑ  1:56.80

200m ΠΡΟΣΘΙΟ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ 11 ΕΤΩΝ  ΤΣΑΛΠΑΡΑ ΕΛΠΙΔΑ  4:08:53

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ