ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ζητά από τους θεσμικούς φορείς να πάρουν θέση για τα θύματα της οικονομικής κρίσης

0

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Κατακεραυνώνοντας τις πολιτικές των μνημονίων που έχουν εξαθλιώσει τους πολίτες και έχουν καταχρεώσει με δισεκατομμύρια ευρώ την Ελλάδα, το Δ.Σ. του Σωματείου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου, ζητά ακόμα μια φορά από τους τοπικούς θεσμικούς φορείς να πάρουν θέση απέναντι στις πολιτικές των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων που ως αποτέλεσμα θα έχουν χιλιάδες Ρεθεμνιώτες να βρεθούν στον δρόμο.

Παράλληλα, αμφισβητεί πρωτοβουλίες όπως ο εξώδικος συμβιβασμός και ζητά δίκαια μέτρα για όλους τους πολίτες – θύματα της οικονομικής κρίσης.

Στην ανακοίνωση του ο Σ.Α.Ο.Ρ. επισημαίνει τα εξής:

«Το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρέθυμνου συνεχίζει τον αγώνα του για την δικαίωση των θυμάτων της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας εδώ και 8 χρόνια. Με σειρά από ενέργειες, ενημερωτικές συναντήσεις και επιστολές, έχουμε θέσει υπόψη όλων των αρμόδιων Αρχών σε τοπικό, εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, την πραγματική κατάσταση, την οποία βιώνουν οι πολίτες - θύματα των σκληρών και άδικων μέτρων που έχουν επιβάλει οι Ελληνικές Κυβερνήσεις από το 2010 έως σήμερα σε συνεργασία με Θεσμικά Όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μέσα από τα μνημόνια και τις άλλες σχετικές συμφωνίες που χωρίς να ρωτήσουν τον Ελληνικό λαό έχουν συνάψει σε βάρος του.

Με επίσημες επιστολές μας έχουμε ενημερώσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, τους αρχηγούς των κομμάτων αλλά και σε τοπικό επίπεδο την Περιφέρεια Κρήτης, τους Δήμους, τα σωματεία και τους φορείς του Ρεθύμνου. Επίσης, όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες, την Δικαιοσύνη και κάθε άλλο αρμόδιο ή μαζικό φορέα και υπηρεσία η οποία λειτουργεί στο Ρέθυμνο.

Ειδικές ενημερωτικές επιστολές μας εστάλησαν στον Εισαγγελέα Ρεθύμνου, στην τοπική ΕΛ.ΑΣ., στην Δ.Ο.Υ. Ρεθύμνου, στους διευθυντές των τοπικών υποκαταστημάτων των πιστωτικών ιδρυμάτων, και σε κάθε άλλο αρμόδιο και εμπλεκόμενο φορέα, με στόχο να αφυπνίσουμε τους εργαζόμενους να μην συνεργαστούν σε αυτή την απάνθρωπη, φασιστική, άνευ προηγούμενου επίθεση κατά των πολιτών αυτού του τόπου, που εκβιαζόμαστε και διωκόμαστε σαν να είμαστε προδότες του έθνους και της χώρας μας.

Ο στόχος μας ήταν και παραμένει να σταματήσουν όλες οι διαδικασίες των Ληστρικών πλειστηριασμών και η Λήψη ειδικών μέτρων οικονομικής ανάκαμψης των ανθρώπων που υπέστησαν τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. Δυστυχώς για τον Έλληνα πολίτη, δανειστές και κυβερνώντες καταπατούν χωρίς οίκτο τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, παραβιάζοντας το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, εκβιάζοντάς τον κάθε ημέρα μέσω τραπεζών, εφορίας και ταμείων, με περικοπές μισθών και συντάξεων και άλλων σκληρών μέτρων. Στο όνομα του χρέους, των αριθμών και των συμφερόντων τους ξεχνούν τι θα πει άνθρωπος και στοχεύουν στην άλωση της Ελληνικής περιουσίας, δημόσιας και ιδιωτικής. Ξεχνούν, επίσης, και οι νυν και οι πρώην κυβερνώντες, ότι ηθικός αυτουργός αυτού του χρέους είναι το ίδιο το σύστημα που εκείνοι δημιούργησαν, υπηρέτησαν και υπηρετούν.

Εμείς στο ΣΑΟΡ έχουμε αποφασίσει ότι δεν θα επιτρέψουμε με κανένα τρόπο να αλωθεί η Ελληνική περιουσία και θα στηρίξουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα, το δίκαιο, την ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπεια. Δεν θα επιτρέψουμε να διασύρονται οι συμπολίτες μας, χάνοντας τα σπίτια και την περιουσία τους. Αυτό που δεν κάνουν οι κυβερνώντες ως έχουν υποχρέωση, δηλαδή, τη στήριξη της Ελληνικής κοινωνίας, θα το κάνουμε όσο μπορούμε εμείς, με κάθε κόστος, ακόμα και της ίδιας μας της ζωής.

Τα μέλη του Σ.Α.Ο.Ρ. δεν ζητούν χάρη! Τα χρέη προς όλα τα πιστωτικά ιδρύματα αποπληρώθηκαν με τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών από το ελληνικό κράτος.

Ανακεφαλαιοποιήσεις που έχουν πιστωθεί στον ελληνικό λαό δανειολήπτες και μη. Οφειλέτες είναι ολόκληρο το ελληνικό κράτος και οι πολίτες του χωρίς καμία διάκριση. Το τραπεζικό και κρατικό σύστημα κατά το δοκούν χρεώνουν παράνομα και καταχρηστικά, πολλαπλά το σύνολο των Ελλήνων πολιτών, ακόμα και αυτών των επερχόμενων γενεών, χωρίς να λογοδοτούν αυτοί που πραγματικά ευθύνονται για τις χρεώσεις αυτές.

Βασικό ζητούμενο για να επιτευχθεί ομαλότητα στην εξόφληση των οφειλών είναι η καταγραφή του πραγματικού χρέους, από αυτούς που δημιούργησαν τις οφειλές αυτές, και η όποια εξόφληση, να γίνει με ρήτρα πραγματικής ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης, και όχι να καλεί το κομματικό κράτος στον εξώδικο διακανονισμό με τον νόμο 4389/2016 Γ Σταθάκη με υποτιθέμενες δικλίδες ασφαλείας που επιβάλλονται από τους πιστωτές και τα τραπεζικά του συστήματα, για την παράδοση άνευ όρων της Δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας .

Σε κάθε άλλη περίπτωση τα μέλη του σωματείου είναι αντίθετα και θα συνεχίσουν των αγώνα τους για την υπεράσπιση της Ρεθεμνιώτικης ιδιοκτησίας. Επισημαίνεται δε, προς πάσα κατεύθυνση, ότι ο δίκαιος αυτός αγώνας δεν θα επιτρέψει σε κανένα κερδοσκόπο να απομυζήσει κέρδη ή να καταχραστεί της ευκαιρίας λόγω των δυσμενών περιστάσεων για τους οφειλέτες. Ο Σ.Α.Ο.Ρ. δεν θα επιτρέψει να χαθεί καμία ιδιοκτησία. Προς τούτο και έχουμε σύνθημα «μόνο πάνω από τα πτώματά μας.»

Τα τελευταία χρόνια έχουμε αποτρέψει εκατοντάδες πλειστηριασμούς ακινήτων των συμπολιτών μας. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε και θα συνεχίσουμε με περισσότερη πίστη στο δίκαιο του αγώνα που καταβάλουμε. Ενόψει δε, των επικείμενων ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και τις συνεχιζόμενες διαδικασίες κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιών σε βάρος των συμπολιτών μας, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε, ότι η δράση των μελών του Σωματείου Αλληλοβοήθειας Ρεθύμνης θα συνεχιστεί απρόσκοπτα με ακόμα πιο δυναμικές κινητοποιήσεις. Ξεκαθαρίζουμε, ότι δεν παραδίδουμε τα σπίτια μας και την περιουσία μας. Μόνο πάνω από τα πτώματά μας, θα μπορέσουν να υφαρπάξουν ό,τι δημιουργήσαμε με κόπο και ιδρώτα. Άλλωστε δεν ευθυνόμαστε εμείς οι πολίτες για την οικονομική κρίση. Ευθύνονται οι Ελληνικές κυβερνήσεις, το πελατειακό τους σύστημα και τα ψέματα που έλεγαν στο λαό αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ζητούμε την ουσιαστική συνδρομή των αρμόδιων θεσμικών φορέων, των σωματείων, των συλλόγων , όλων των πολιτών και να πάρουν ξεκάθαρες θέσεις , για την λήψη δίκαιων μέτρων για τον Ελληνικό Λαό.»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ