ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της «1ης Εβδομάδας Επιμόρφωσης Προσωπικού για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+»

0

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της «1ης Εβδομάδας Επιμόρφωσης Προσωπικού για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+» που διοργάνωσε το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης, στις 3-6 Ιουλίου 2017, στο Ρέθυμνο, όπου προσήλθαν 30 μέλη προσωπικού 19 Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης από 11 διαφορετικές χώρες.

Σκοπός της διοργάνωσης αυτής ήταν η ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών που άπτονται του προγράμματος Erasmus+ και των διαφόρων κινητικοτήτων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο αυτό, καθώς και η ενθάρρυνση σύναψης δι¬ιδρυματικών συνεργασιών. Παράλληλα, προωθήθηκε η ανάπτυξη του διαπολιτισμικού διαλόγου και η ανάδειξη του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθώς και η φυσική και πολιτιστική κληρονομιά της ευρύτερης περιοχής του Ρεθύμνου.

Κατά την έναρξη των εργασιών, χαιρετισμό απηύθυναν εκ μέρους του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο κ. Ιωάννης Καρακάσης, Αναπληρωτής Πρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, και εκ μέρους του Δήμου Ρεθύμνης, η κ. Πέπη Μπιρλιράκη, Αντιδήμαρχος και Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Ρεθύμνης σε θέματα Πολιτισμού και Τουρισμού. Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός εκ μέρους του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης, από την κ. Ειρήνη Θυμιατζή, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων στο Ρέθυμνο, και την κ. Εύη Κορτσιδάκη, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων στο Ηράκλειο.

Οι εργασίες συνεχίστηκαν με παρουσιάσεις που έκαναν ακαδημαϊκοί και διοικητικοί εκπρόσωποι του Ιδρύματος, καθώς και με ομάδες εργασίας που ασχολήθηκαν διεξοδικά με το θέμα της κινητικότητας των φοιτητών για σπουδές και πρακτική άσκηση, του προσωπικού για διδασκαλία και επιμόρφωση, καθώς και με το θέμα της Διεθνούς Κινητικότητας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus, ενώ τέθηκαν προβληματισμοί για την καλύτερη οργάνωση των διαδικασιών που αφορούν το πρόγραμμα Erasmus +/Κινη τικότη τα.

Η επίσκεψη των προσκεκλημένων εμπλουτίστηκε με ξεναγήσεις στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, στην Ιερά Μονή Αρκαδίου, στο Μουσείο και στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ελεύθερνας, καθώς και στο χωριό Μαργαρίτες.

Με αφορμή την παραπάνω διοργάνωση γιορτάστηκε η συμπλήρωση των 30 χρόνων λειτουργίας του προγράμματος ERASMUS, παρουσία των συμμετεχόντων από το εξωτερικό και των συναδέλφων της Διεύθυνσης Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης από το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο, κατά τη διάρκεια του δείπνου που προσφέρθηκε. Επίσης, το λογότυπο των 30 χρόνων του προγράμματος Erasmus τυπώθηκε στην αφίσα της διοργάνωσης, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και δημοσιοποιήθηκε σε διάφορους χώρους του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο.

Οι εμπειρίες και οι εντυπώσεις των συμμετεχόντων αναμένεται να φέρουν πολλαπλάσια, θετικά οφέλη (εκπαιδευτικά, επαγγελματικά, οικονομικά, πολιτισμικά κ.ά.) στο Πανεπιστήμιο και στην πόλη μας. Οι ίδιοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για τη φιλοξενία και τις ομορφιές του τόπου μας, καθώς και την αρτιότητα της διοργάνωσης.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς: τον Δήμο Ρεθύμνης, την Τράπεζα Πειραιώς, την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, το ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου, τον Σύλλογο Ξενοδόχων Νομού Ρεθύμνης, το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, ιδιαιτέρως τη Διοικούσα Επιτροπή της Ιεράς Μονής Αρκαδίου, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου, το Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης, και ιδιαιτέρως, την ξεναγό κα Ελευθερία Γιουμπάκη (ξενάγηση στην παλιά πόλη), την Αγροτική Συνεταιριστική Εταιρεία Αναπτύξεως Ρεθύμνου (ΑΣΕΑΡ), το ζαχαροπλαστείο-καφέ «ΜΕΛΙ», το ανθοπωλείο «Ζέρμπερα» της κας Ειρήνης Παπαδάκη στο Ρέθυμνο. Επίσης, ευχαριστεί θερμά τους μουσικούς κ. Νίκο και Στράτο Γουνάκη και κ. Ηλία Πίτερη, και τον μουσικοχορευτικό όμιλο «Κρήτες» δια των εκπροσώπων του (Ελεάνα Μαραγκουδάκη, Γαβριέλα Γαβριλάκη, Γιώργο Κλωνάρη, Βασίλη Σωπασή), και τη φοιτήτρια του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης, Μαρία Σταματάκη, για τον σχεδιασμό της αφίσας.

Επίσης, το Πανεπιστήμιο Κρήτης ευχαριστεί θερμά τον κ. Νίκο Σταμπολίδη, Καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, ανασκαφέα του Αρχαιολογικού χώρου της Ελεύθερνας και δημιουργό του Μουσείου, καθώς και τους συνεργάτες του, ιδιαιτέρως τον κ. Κωνσταντίνο Μάρκο για την υποδειγματική ξενάγηση που πραγματοποίησε, την κα Μαρία Παπαδάκη, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων, την κα Ειρήνη Θυμιατζή, Προϊσταμένη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων στο Ρέθυμνο, την κα Ειρήνη Τιμιωτεράκη και τον κ. Λευτέρη Μαραγκουδάκη, για τη συμβολή τους στη διοργάνωση, τη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος, ιδιαιτέρως τον κ. Μανόλη Κουκουράκη, Αναπληρωτή Διευθυντή της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κρήτης και την κα Νίκη Πετράκη, υπεύθυνη του

Εργαστηρίου Συντήρησης Βιβλίων και Αρχειακού Υλικού, για την ξενάγηση στους χώρους της Βιβλιοθήκης στο Ρέθυμνο, την κα Άννα Αρκουλάκη από το Ψηφιακό Κέντρο Εκπαιδευτικών Μέσων για την έκδοση του φυλλαδίου.

Επιπλέον, την Εταιρεία Αξιοποίησης Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ιδιαιτέρως την κα Μαρία Τσίκα, Διευθύντρια της Εταιρείας, για τη βοήθεια και της συμπαράστασή της, καθώς και τους παρακάτω ομιλητές: κα Μαριάννα Καλαϊτζιδάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, κα Ελένη Κατσαρού, Καθηγήτρια του Τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών, κ. Νίκο Λίτινα, και την κα Μαρία Πουλοπούλου, μέλη Ε.ΔΙ.Π του Τμήματος Φιλολογίας, κα Κατερίνα Λαδιανού, διδάσκουσα στο Τμήμα Φιλολογίας, κ. Ηλία Οικονόμου, Επίκουρο Καθηγητή και Συντονιστή Τμήματος για το πρόγραμμα Erasmus στο Τμήμα Ψυχολογίας, κα Αναστασία Νάτσινα, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας, κα Θεοδώρα Ροζάκη, διοικητική υπάλληλο της Κοσμητείας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Λάμπρο Καμπουράκη, απόφοιτο του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, κα Νικολέτα Βογιατζάκη, απόφοιτη του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, και Kinza Saleem, εισερχόμενη φοιτήτρια μέσω του προγράμματος Leader, από το Πανεπιστήμιο της Bangkok.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ