ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Μονόδρομος H ενότητα και η σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας και της κεντροαριστεράς του Μιχάλη Σαρρή

0

TΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΣΑΡΡΗ*

Η ενότητα και η σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας και της κεντροαριστεράς -θέμα πολυσυζητημένο μεταξύ μας- είναι μονόδρομος.

Δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις.

Η ελληνική κοινωνία είναι βαθύτατα τραυματισμένη από τη σημερινή κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση την οποία κάποιοι εμπιστεύτηκαν αλλά προδόθηκαν με το χειρότερο τρόπο. Η παράταξη μας έχει υποχρέωση να πλησιάσει να αγκαλιάσει και να εμπνεύσει όλους αυτούς που παραδοσιακά μας στήριζαν αλλά και να προσελκύσει νέους ανθρώπους που εμφανίζονται να αποστασιοποιούνται από την πολιτική. Το ερώτημα που εύλογα γεννιέται είναι πως μπορείνα συμβεί αυτό;

Πιστεύω μου είναι ότι μπορούμε, παρά τις δυσκολίες, να τα καταφέρουμε. Να αποκαταστήσουμε και να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών, με το νέο μας εγχείρημα, προτείνοντας και υλοποιώντας εφικτέςλύσεις.

Ο χρόνος της αυτοκριτικής και της αναπόλησηςτου παρελθόντος τελείωσε. Αφουγκραζόμενοι την κοινωνία είναι η ώρα να αναδείξουμε την ταυτότητα μας με συνέπεια, όραμα και κοινωνικά δικαιες λύσεις. Είναι καθήκον μας να σχεδιάσουμε και να προτείνουμε εναλλακτικές προτάσεις διακυβέρνησης που να ανταποκρίνονται στις νέεςανάγκες της ελληνικής πραγματικότητας κινητοποιώντας κάθε παραγωγική και δημιουργική δύναμη της χώρας και οδηγώντας την σε οικονομική, πολιτική και κοινωνική ανάπτυξη.Όπως για παράδειγμα το πρόγραμμα «Ελλάδα».Ένας σχεδιασμός ανάπτυξης για πραγματικές αλλαγές στην οικονομία, στην παιδεία, στην επιχειρηματικότητα στον πρωτογενή τομέα στο κράτος και την κοινωνία γενικότερα. Ένας σχεδιασμός της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και της επανεκκίνησης της οικονομίας από κοινού με τους φορείς και τους πολίτες. Οι κοινωνικές και οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου σε κάθε περιφέρεια κατέθεσαν τις απόψεις τους,τις προτάσεις τους και τις προσδοκίες τους στα πλαίσια ενός πραγματικά αποκεντρωμένου αναπτυξιακά αυτόδιοικητικού μοντέλου. Αυτό αποτελεί ένα βήμα για να προχωρήσει η κεντροαριστερά μπροστά. Ενωμένη για το συμφέρον και το καλό της χώρας. Χρειάζονται και άλλα βήματα και οφείλουμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με ειλικρίνεια αξιοπιστία, με νέεςπροτάσεις, με νέες ιδέες προσελκύοντας και ενεργοποιώντας άτομα που είναι στα πολιτικά πλαίσια των ιδεών και των αξιών της δημοκρατικής συμπαρατάξεις, καταξιωμένα, ικανά και αγαπητά στην κοινωνία, που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν. Η ισχυρή σύγχρονη κεντροαριστερά είναι ο στόχος όλων μας. Σ΄αυτό το στόχο πρέπει να επικεντρωθούμε και να δώσουμε προτεραιότητα τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Η κεντροαριστερά πρέπει να πείσει ότι ο κεντρικός ρόλος που διεκδικεί στην πολιτική σκηνή είναι για να βγει η χώρα από την κρίση. Όλοι μαζί ενωμένοι,ανανεωμένοι, απαλλαγμένοι από σκοπιμότητες και μικροπολιτικές πρέπει να προχωρήσουμε για μια κεντροαριστερά με όραμα και προοπτική για τον τόπο όχι μόνο για το σήμερα αλλά και για το αύριο των παιδιών μας. Mετά την κρίση την οποία βιώνει η χώρα μας τα τελευταίαχρόνια απαιτείται για την Ελλάδα για το λαό και την κοινωνία ο προοδευτικός χώρος να γίνει ξανά πλειοψηφικό ρεύμα και πρωταγωνιστής στις πολιτικές εξελίξεις.

*Το κείμενο αποτέλεσε ομιλία του Γραμματέα ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ρεθύμνου

κ´Περιφερειακού Συντονιστή

ΠΑΣΟΚ Κρήτης Μιχάλη Σαρρή στο

Συνέδριο Δημοκρατικής Συμπαράταξης

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ