ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Νέες δονήσεις στην Κρήτη - που "χτυπάει" ο εγκέλαδος

0

Οι «επισκέψεις» του εγκέλαδου που έχει αναστατώσει τη χώρα, σπέρνοντας το θάνατο στο νησί της Κω ,αφήνοντας πίσω εκατοντάδες τραυματίες και ανυπολόγιστες ζημιές, είναι συχνές και στην Κρήτη η οποία ως γνωστόν το βράδυ του περασμένου Σάββατου ένιωσε και εκείνη ένα δυνατό σεισμό προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους της.

Τελευταία σεισμική δραστηριότητα καταγράφτηκε και πάλι στο Λασίθι όπως άλλωστε και χθες Παρασκευή.

Αυτή τη φορά και σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, τα ξημερώματα του Σαββάτου, σεισμός σημειώθηκε Δυτικά Νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας της τάξης των 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με 60 χιλιόμετρα εστιακό βάθος.

Ωστόσο λόγω του μεγάλου εστιακού βάθος δεν έγινε αντιληπτός, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα, γύρω στα μεσάνυχτα υπήρξε και άλλη δόνηση στην ίδια περιοχή εντάσεως 3,4 βαθμών Νότια- Νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας.

Εξάλλου σεισμός σημειώθηκε και στη Δυτική Κρήτη, ιδιαίτερα μικρής έντασης της τάξης των 2,2 βαθμών βόρεια των Χανίων,στη 1 τα ξημερώματα.

Οι δονήσεις, αν και χαμήλης έντασης, όπως τις καταγράφουν οι σεισμογράφοι, είναι συνεχείς στο νησί με τους σεισμολόγους να παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου όχι μόνο στην Κρήτη αλλά σε όλη την επικράτεια.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ