ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ξανθός: Αρχές Αυγούστου νομοθετούνται οι γιατροί της γειτονιάς - Έρχονται 3000 προσλήψεις

0

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα λειτουργήσουν οι Τοπικές Μονάδες Υγείας

Με την ομιλία του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού ξεκίνησε η ημερίδα για την Πρωτοβάθμια Δημόσια Φροντίδα Υγείας.

"Έχουμε συμφωνήσει με τους θεσμούς μέχρι τις 5 Αυγούστου θα νομοθετήσουμε για τις πρωτοβάθμιες Τοπικές Μονάδες Υγείας έχουμε βρει πόρους από ευρωπαϊκούς πόρους γιατί από δημόσια δαπάνη δεν μπορούμε. Για 4 χρόνια έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση των ΤΟΜΥ" ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

Ο ίδιος σημείωσε ότι δίνεται έμφαση στην πρωτοβάθμια υγεία στην πρόληψη.

"Στις πολιτικές δημόσιας υγείας εφαρμόζεται ένα άλλο νέο μοντέλο δεν πρόκειται για μίζερη διαχείριση. Και προφανώς δεν είναι ιδιωτικοποίηση κι όπως πολλοί αναιτιολόγητα υποστηρίζουν" σημείωσε ενώ προσέθεσε

" Αρχικά από τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου υγείας θα γίνουν 3000 προσλήψεις για τις νέες δομές. 1700 γιατροί και 1300 υποστηρικτικοί εργαζόμενοι θα στελεχώσουν τη νέα δομή που θα λειτουργήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2017." τόνισε ο Υπουργός ενώ συμπλήρωσε ότι δεν είναι μνημονιακό σχέδιο, ούτε σχέδιο περικοπών.

"Θέλουμε γρήγορα μια παρέμβαση όχι όταν θα φύγει η κρίση όχι όταν θα έρθει η πολυσυζητημένη ανάπτυξη αλλά τωρα που υπάρχουν ανάγκες".

Πριν την ομιλία του Υπουργού μέλη του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, συνταξιούχοι και άλλα σωματεία που πρόσκεινται στο ΚΚΕ προσπάθησαν να μπουν στο χώρο του Ατλαντίς αλλά δεν έγινε κατορθωτό καθώς με παρέμβαση της ΔΥΠΕαρχη Ελένης Μαυρομάτη δεν τους επιτράπηκε.

Στην εκδήλωση δίνουν το παρόν τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και ο δήμαρχος Ηρακλείου καθώς επίσης εκπρόσωποι της ιατρικής κοινότητας του πανεπιστημίου και των κλάδων υγείας, ανάμεσα τους ο κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Κοντάκης καθώς και οι βουλευτές Ηγουμενίδης και Βαρδάκης.

Σκοπός της ημερίδας είναι να προσεγγίσει και να παρουσιάσει τις δράσεις για τη μεταρρύθμιση της Π.Φ.Υ., που έχει αναλάβει το Υπουργείο Υγείας και ειδικότερα την ανάπτυξη των Τοπικών Μονάδων Υγείας ως μέσο για την παροχή δημόσιων υπηρεσιών υγείας σε αστικές περιοχές, αλλά και τη συγκρότηση Ομάδων Υγείας, μέσα από τη λειτουργία των οποίων αναδεικνύεται και ενισχύεται ο ρόλος των επαγγελματιών υγείας και της διεπιστημονικής προσέγγισης

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ