ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απειλεί τις ΗΠΑ με πυρηνική επίθεση «στην καρδιά της Αμερικής»

0

Κλιμακώνοντας στο έπακρο την ένταση με την Ουάσιγκτον το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν απειλεί τις ΗΠΑ με πυρηνικό χτύπημα «στην καρδιά της Αμερικής», σε περίπτωση που ο Ντόναλντ Τραμπ αποτολμήσει να απομακρύνει από την εξουσία τον Βορειοκορεάτη δικτάτορα.

«Εάν τολμήσουν οι ΗΠΑ να δείξουν έστω και το ελάχιστο δείγμα απόπειρας να παραμερίσουν την ανώτατη ηγεσία μας, θα ρίξουμε με το πανίσχυρο ατομικό μας σφυρί, που λειάνθηκε και σκλήρυνε συν τω χρόνω, ένα ανελέητο χτύπημα στην καρδιά των ΗΠΑ», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Πιονγιάνγκ σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Την περασμένη εβδομάδα ο διευθυντής της CIA, Μάικ Πομπέο, αναφέρθηκε στην πιθανότητα αλλαγής εξουσίας στη Βόρεια Κορέα.

«Ελπίζω να βρούμε έναν τρόπο να διαχωρίσουμε το καθεστώς από τα πυρηνικά. Είμαι σίγουρος ότι οι Βορειοκορεάτες είναι αξιαγάπητοι άνθρωποι και θα ήθελαν να φύγει από την εξουσία».

Για την Πιονγιάγνκ ο Πομπέο υπερέβη τα εσκαμμένα με τη δήλωσή του κι είναι πλέον είναι σαφές ότι ο τελικός στόχος της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ είναι η αλλαγή εξουσίας στη Βόρεια Κορέα. Στις αρχές Ιουλίου ο Αμερικανός πρόεδρος είχε προειδοποιήσει ότι παρήλθε πλέον ο χρόνος της στρατηγικής υπομονής με την Πιονγιάνγκ και κάλεσε για πολλοστή φορά την Κίνα να ασκήσει πίεση στη Βόρεια Κορέα.

Ενδείξεις για νέα εκτόξευση πυραύλου

Την ίδια ώρα οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες εκτιμούν ότι πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι το κομμουνιστικό καθεστώς ετοιμάζει τις προσεχείς μέρες μια νέα πυραυλική δοκιμή, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγές από την αμερικανική κυβέρνηση.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκε έντονη κινητικότητα στο πεδίο δοκιμών Κουσόνγκ, βορειοδυτικά της Πιονγιάνγκ καθώς και μεταφορά εξοπλισμού αναγκαίου για έναν διηπειρωτικό ή μεσαίου βεληνεκούς βαλλιστικό πύραυλο.

Στις αρχές Ιουλίου η Βόρεια Κορέα προέβη, κατά δήλωσή της, στην επιτυχημένη δοκιμή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) προκαλώντας διεθνή κατακραυγή. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Σεούλ και του Τόκιο ο πύραυλος αυτός διήνυσε απόσταση 930 χιλιομέτρων προς την κατεύθυνση της Θάλασσας της Ιαπωνίας, προτού πέσει ανοικτά των ακτών της.

Ειδικοί θεωρούν ότι ο Hwasong 14 θα μπορούσε να πλήξει και τις ΗΠΑ.

Ο ΟΗΕ έχει απαγορέψει στη Βόρεια Κορέα την ανάπτυξη και δοκιμή πυραύλων. Ωστόσο, το καθεστώς έχει εκτοξεύσει από τις αρχές του περασμένου χρόνου πολλούς πυραύλους, ενώ έχει προβεί στο ίδιο διάστημα και σε δύο πυρηνικές δοκιμές.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ