ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πανελλήνιες επιτυχίες στο Παγκράτιο Άθλημα - Οι Ρεθεμνιώτες αθλητές κατέκτησαν μετάλλια και προκρίθηκαν στην Εθνική Ομάδα

0

Με πολλές διακρίσεις και προκρίσεις στην Εθνική Ομάδα επέστρεψαν από το 22ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παγκρατίου Αθλήματος οι Αθλητικοί Σύλλογοι Μαχητικών Τεχνών Νομού Ρεθύμνου.

Αθλητές των συλλόγων του Παναγιώτη Κανακαράκη, του Βαγγέλη Συνολάκη, των Γιάννη κ Δημήτρη Δημητρόπουλου, του Νεκτάριου Κόνδυλα και του Νίκου Σαμψών  συμμετείχαν στους πανελλήνιους αγώνες, ηλικίας -15, -18, +18 ετών, που διεξήχθησαν  στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων από την Ελληνική Ομοσπονδία Παγκρατίου Αθλήματος (Ε.Ο.Π.Α.) και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το Σαββατοκύριακο 01-02 Ιουλίου 2017.

Από τα αποτελέσματα των αγώνων προκύπτει το συμπέρασμα ότι επρόκειτο για μια διοργάνωση με κύρια χαρακτηριστικά τον υγιή ανταγωνισμό και το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο αθλητών και αθλητριών. Γεγονός που επιβεβαιώνει την σταθερή ανοδική πορεία που ακολουθεί το αρχαίο ελληνικό άθλημα στη χώρα μας.

Ικανοποίηση και πρόκριση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Μεγάλη ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις των συλλόγων του Ρεθύμνου, καθώς όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα πραγματοποίησαν αξιοπρεπείς εμφανίσεις και οι περισσότεροι κατάφεραν να πρωταγωνιστήσουν στις κατηγορίες τους, κερδίζοντας χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλια.

Ακόμα, οι διακριθέντες εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στην Εθνική Ομάδα Παγκρατίου Αθλήματος και έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο του 2017 στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Σπάρτη.

Αθλητικός Σύλλογος Μαχητικών Τεχνών

Σε ένα ακόμα πανελλήνιο πρωτάθλημα πολύ καλές αγωνιστικές επιδόσεις σημείωσαν οι αθλητές του Παναγιώτη Κανακαράκη.

Πιο συγκεκριμένα, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Αντωνάκης Γιώργος μετά από πολύ καλούς αγώνες στην εξαιρετικά ανταγωνιστική κατηγορία – 18 ετών, - 81 κιλά.

Επίσης, στην ηλικιακή κατηγορία -15 ετών χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν οι: Φωτόπουλος Δημήτρης, Κοράκης Αργύρης, Κοράκης Γιώργος, Ουσταμπασίδης Γιάννης.

Πολύ καλή απόδοση έπιασε η Καλλιτσουνάκη Ευαγγελία η οποία κατετάγη 4η, καθώς ηττήθηκε στον τελευταίο αγώνα της, όπου διεκδικούσε την τρίτη θέση.

Τέλος, το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Αλεβυζάκη Ευανθία στην κατηγορία +21 ετών.

Αλεβυζάκη Ευανθία και Δεσποτάκης Νίκος αγωνίστηκαν στα «Παλαίσματα», όπου έφτασαν στην 5η θέση.

Ακαδημία Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου

Την χαρά της κατάκτησης ενός χρυσού, τριών ασημένιων, ενός χάλκινου μεταλλίου και δυο 5ων θέσεων στο πανελλήνιο πρωτάθλημα απολαμβάνουν οι αθλητές του Προπονητή Β.Συνολάκη.

Συγκεκριμένα,  στην κατηγορία παίδων -15 ετών διακρίθηκε ο Μανώλης Μυρθιανός, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετικούς αγώνες και έφτασε ως τον τελικό της κατηγορίας του, κατακτώντας την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο.

Στον τελικό των κατηγοριών τους, έφτασαν επίσης οι Καποστάνιο Ζαχαρένια και Συνολάκη Κωνσταντίνα, οι οποίες ανέβηκαν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, κερδίζοντας το ασημένιο μετάλλιο.

Ακόμα, Καποστάνιο Ζαχαρένια και Μυρθιανός Μανώλης συμμετείχαν ως «ζευγάρι» στο αγώνισμα «Παλαίσματα», όπου κατέκτησαν την 5η θέση.

Σπουδαίες αγωνιστικές επιδόσεις σημειώθηκαν ακόμα στις κατηγορίες Έφηβοι -18 και Νέες Γυναίκες -21 ετών, από τους Γαγάνη Μιχάλη και Κονσολάκη Ραφαέλα.

Συγκεκριμένα, ο Γαγάνης σε μια ιδιαιτέρως ανταγωνιστική κατηγορία (-73 κιλά), σημείωσε 3 νίκες και 1 ήττα και τελικά κατόρθωσε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο.

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε και στο φετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα η Κονσολάκη Ραφαέλα-Γεωργία, η οποία παρά τις φοιτητικές υποχρεώσεις της, συνεχίζει να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο.

Τέλος, Γαγάνης Μιχάλης και Συνολάκης Βαγγέλης, συμμετείχαν στο αγώνισμα «Παλαίσματα» και κατέκτησαν την 5η θέση, μετά από καλή εμφάνιση στην ιδιαιτέρως ανταγωνιστική κατηγορία των εφήβων -18 ετών.

Αθλητικός Σύλλογος Ατσιποπούλου

Σημαντικές επιτυχίες σημείωσαν οι αθλητές των Γιάννη και Δημήτρη Δημητρόπουλου.

Στο αγώνισμα «ημιεπαφής» της κατηγορίας -12 ετών ο Ρουσσάκης Αντώνης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Επίσης, στην ηλικιακή κατηγορία των -18 ετών, όπου ο ανταγωνισμός και το αγωνιστικό επίπεδο είναι υψηλό, Χατζηδάκης Μάρκος και Μοράκης Γιώργος κατέκτησαν την 5η θέση, καθώς και οι δυο ηττήθηκαν στον τελευταίο αγώνα τους, στον οποίο διεκδικούσαν το χάλκινο μετάλλιο.

Ωστόσο, Μοράκης και Χατζηδάκης κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο των νικητών, καθώς στο αγώνισμα «Παλαίσματα», πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση, κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο.

 Αθλητικός Σύλλογος «Πολυδάμας»

Εξαιρετική αγωνιστική παρουσία είχαν οι αθλητές του Νεκτάριου Κόνδυλα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα, στην ηλικιακή κατηγορία -15 ετών η Κόνδυλα Αμαλία κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στον «αγώνα ημιεπαφής» και χάλκινο στο «Κάτω Παγκράτιο». Η αδερφή της, Κόνδυλα Σωτηρία κατέκτησε Χρυσό μετάλλιο στο «Κάτω Παγκρατιο» και αργυρό στον «αγώνα ημιεπαφής».

Ακόμα, ο Φραγκουλατζής Νικόλαος κέρδισε ασημένιο μετάλλιο στον «αγώνα ημιεπαφής» και ο  Καραους Ντάνιελ επίσης ασημένιο στο «Κάτω Παγκράτιο».

Στην ηλικιακή κατηγορία -21 ετών η Ευστρατίου Χρυσή έπιασε πολύ καλή απόδοση, ωστόσο στον τελικό τραυματίστηκε στο χέρι και δεν μπόρεσε να συνεχίσει, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο.

Ασημένιο μετάλλιο στον «Αγώνα Ημιεπαφης» κατέκτησαν επίσης η Γιαλλούρη Ευφυμία και Μπότσαρης Δημήτριος.

Αθλητικός Σύλλογος «Σαμψών»

Από τον Σύλλογο του προπονητή Νίκου Σαμψών, την δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παγκρατίου Αθλήματος, στην ηλικιακή κατηγορία -18 ετών +95 κιλά, κατέκτησε ο αθλητής Τζωρτζινάκης Στέλιος, ο οποίος εξακολουθεί να διατηρείται σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο.

Στην ίδια κατηγορία αγωνίστηκε και ο Γιακουμάκης Βασίλης, ο οποίος αν και έπιασε πολύ καλή απόδοση δεν κατόρθωσε να φτάσει στα μετάλλια και τελικά κατετάγη 5ος.

Υποστηρικτής των Συλλόγων

Ακτοπλοϊκός χορηγός των συλλόγων του Ρεθύμνου είναι και φέτος η εταιρεία Anek Lines – Blue Star Ferries, που στηρίζει του αθλητές και συμβάλλει στην συμμετοχή τους σε σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ