ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ελλάδα

0

Άλλη μία λαμπρή σελίδα στην ιστορία της έγραψε  Εθνική μας ομάδα μπάσκετ. Τα… λιοντάρια του Ηλία Παπαθεοδώρου ξεπέρασαν το άγχος του τελικού και με όπλο για άλλη μία φορά την εκπληκτική τους άμυνα, νίκησαν με  65-56 το Ισραήλ και στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης σε επίπεδο νέων στο κατάμεστο κλειστό στα Δύο Αοράκια.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν ξεκίνησε καλά καθώς ήταν πολύ άστοχο, όμως σιγά-σιγά βρήκε ρυθμό και όταν πήρε τα ηνία δεν τα έχασε ξανά έχοντας και σε αυτό ο παιχνίδι για όπλο του την άμυνα.

Πολύ κακά ποσοστά είχε η Ελλάδα στο ξεκίνημα του αγώνα καθώς το άγχος φάνηκε να έχει κυριεύσει τους διεθνείς μας, οι οποίοι αδυνατούσαν να σκοράρουν. Αμυντικά, όμως ήταν πολύ καλοί και το σκορ έμεινε χαμηλά. Με τρία συνεχόμενα τρίποντα από τους Ζούσμαν (2) και Ναβόν (1), το Ισραήλ ξέφυγε με 2-14 στο 17’:37’’. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου χαμήλωσε αμέσως το σχήμα της Εθνικής και με τον Χαραλαμπόπουλο πεντάρι έγινε και πάλι το θαύμα.

Οι Ισραηλινοί και τα επόμενα 9’:30’’ λεπτά πέτυχαν μόλις δύο πόντους και με δύο συνεχόμενα τρίποντα του Λούντζη και ένα του Κόνιαρη η γαλανόλευκη κατάφερε να ξαναμπεί στο ματς και να πάρει τα ηνία για πρώτη φορά στον αγώνα με 18-16 3’:20’’ για το ημίχρονο. Από εκεί και μετά το παιχνίδι ήταν ντέρμπι, όμως η λήξη του ημιχρόνου βρήκε την Ελλάδα μπροστά με 26-23 χάρη σε ένα εύστοχο τρίποντο του Χαραλαμπόπουλου.

Με εντυπωσιακό τρόπο μπήκε στο β’ ημίχρονο η Εθνική μας ομάδα, η οποία με δύο τρίποντα του Κόνιαρη, ένα καλάθι του Καρρά και ένα τρίποντο του Χαραλαμπόπουλου εκτόξευσε την υπέρ της διαφορά στους 12 πόντους (37-25) στο 23’:38’’. Κάπου εκεί άρχισε να δείχνει τον ηγετικό του ρόλο ο Μπλατ, ο οποίος πέτυχε σημαντικά καλάθια, μοίρασε σωστά την μπάλα και το Ισραήλ μείωσε σε 39-33 στο 26’ και σε 45-41 3’’ για το 30λεπτο που έληξε όμως 48-41 χάρη σε ένα απίστευτο μπάζερ μπίτερ του Δίπλαρου.

Στην 4η περίοδο η Εθνική μας συνέχισε την πολύ καλή άμυνα, ενώ όταν ο Κόπερμπεργκ χρεώθηκε με 4 φάουλ, πέρασε την μπάλα στον Χριστίδη και σιγά-σιγά έχτισε διαφορά που με το τρίποντο του Κόνιαρη έφτασε τους 16 πόντους (59-43) 4’:43’’ πριν το φινάλε με τον κόσμο να φωνάζει «σήκωσέ το, το τιμημένο» εν χορώ.

Οι Ισραηλινοί δεν τα παράτησαν, πήραν ψυχολογία από το τρίποντο του Ζούσμαν, όμως σημαντικά ριμπάουντ από Κόνιαρη και Λούντζη έγειραν οριστικά την πλάστιγγα υπέρ της Ελλάδας.

Τα δεκάλεπτα: 9-16, 26-23 (ημίχ.), 48-41,

ΕΛΛΑΔΑ: Λούντζης 12 (2), Μιλεντίγιεβιτς,  Κόνιαρης 15 (4), Φλιώνης 2, Καρράς 6, Σκουλίδας, Δίπλαρος 8 (1) , Αγραβάνης, Χρηστίδης 9, Χαραλαμπόπουλος 10 (2), Μουράτος 3, Τάταρης.

ΙΣΡΑΗΛ: Άρτζι 7 (1), Μπένι, Ρούινα, Μόσκοβιτς, Μπλατ 10, Χούμπερ 4, Ραμπίνοβιτς, Σαπίρ, Ναβόν 5 (1), Κόπερμπεργκ 5, Νάτσια, Ζούσμαν 23 (5).

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ