ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Κινδυνεύουν λουόμενοι σε παραλία από απόνερα πλοίων

0

Να είναι πιο προσεκτικοί οι κυβερνήτες των πλοίων ζητούν οι λουόμενοι του Ρεθύμνου, αφού τα απόνερα από τα πλοία που εισέρχονται και εξέρχονται του λιμανιού, δημιουργούν κυματισμό, επικίνδυνο για τον ξέγνοιαστο λουόμενο και ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά.

Αναγνώστρια του neakriti.gr, μάς ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι:

«Κινδυνεύσαμε πάλι απόψε στην παραλία του Ρεθύμνου, μεταξύ 7.30-8.00 το απόγευμα, από τον κυβερνήτη πλοίου.

Το νερό της θάλασσας έφτασε τις ξαπλώστρες πέντε μέτρα βγήκε στην αμμουδιά, εκεί όπου παίζουν τα μικρά παιδιά! Την ώρα αυτή, μεταξύ των λουόμενων είναι παιδιά! Κάλεσα αμέσως το Λιμενικό, αλλά χωρίς ανταπόκριση. Έδωσα τα στοιχεία μου και μού είπαν, ότι έχει γίνει παρατήρηση και η καταγγελία μου να γίνει εκεί, αυτοπροσώπως. Σάς στέλνω το μήνυμα αυτό για να σας πω ότι σήμερα κινδυνεύσαμε στην παραλία μας χωρίς υπερβολές! Δεν επιθυμώ την τιμωρία κανενός, αλλά κάτι πρέπει να γίνει επιτέλους! Ευχαριστώ για το χρόνο σας».

Το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου πραγματοποιεί συστάσεις τόσο στα ευμεγέθη εμπορικά πλοία που ελλιμενίζονται στο Ρέθυμνο, όσο και στα μικρά τουριστικά επιβατικά.

Αυτό που πρέπει να λαμβάνει σοβαρά κάποιος υπόψη του, είναι ότι ανατολικά του λιμανιού του Ρεθύμνου, εκτείνεται μια παραλία μήκους άνω των 10 χιλιομέτρων, με αποτέλεσμα οι κυβερνήτες των πλοίων να πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τον κατάπλου και τον απόπλου των πλοίων, αφού εάν αναπτύσσονται μεγάλες ταχύτητες, τότε δημιουργούνται επικίνδυνοι κυματισμοί, όπως ανέφερε και η αναγνώστρια.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ