ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στην Κρήτη στραμμένα τα βλέμματα των απανταχού σκακιστών

0

Μικροί και μεγάλοι σκακιστές από Ευρώπη Ασία Αμερική Αφρική προβάλλουν την Κρήτη σε όλο τον κόσμο μέσω του «Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά Παλαιόχωρας»

Τα «φώτα» της διεθνούς δημοσιότητας «μαγνητίζει» η κορυφαία στην Ελλάδα και γνωστή στο εξωτερικό συνδιοργάνωση του «Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά στην Παλαιόχωρα» που πραγματοποιείται με επιτυχία αυτές τις ημέρες προβάλλοντας ταυτόχρονα την ιστορία, τον πολιτισμό του νησιού αλλά και τον ποιοτικό τουρισμό και τα εκλεκτά προϊόντα-παραδοσιακή κουζίνα της Κρήτης. Το κορυφαίο διεθνές τουρνουά συνδιοργανώνουν για 10η συνεχή χρονιά με επιτυχία στο Πολύκεντρο στη Παλαιόχωρα,  η Περιφέρεια Κρήτης- Π.Ε. Χανίων, ο δήμος Καντάνου-Σελίνου,  η «Σκακιστική Ακαδημία Χανίων» και συμμετέχουν 250 και πλέον σκακιστές από 53 χώρες από Ευρώπη, Αμερική, Ασία , Αφρική.

Τους σκακιστές από όλο τον κόσμο συνάντησε σε επίσκεψη του στη Παλαιόχωρα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης όπου και έκανε την έναρξη των χθεσινών αγώνων καλωσορίζοντας στο νησί Έλληνες και ξένους σκακιστές. Ο Περιφερειάρχης στο χαιρετισμό του παρουσία του Δημάρχου Κανδάνου-Σελίνου Αντώνη Περράκη, εκπροσώπων της σκακιστικής ομοσπονδίας, Ακαδημίας Χανίων ανέφερε ότι, η Περιφέρεια με ιδιαίτερη χαρά συμμετέχει στη 10η συνδιοργάνωση του  Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά το οποίο όπως είπε, έχει καταστεί κορυφαίο και προβάλλει την περιοχή, τα Χανιά, ευρύτερα την Κρήτη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο κ. Αρναουτάκης τόνισε ότι η Περιφέρεια στηρίζει τον κορυφαίο θεσμό και έδωσε συγχαρητήρια στους συνδιοργανωτές και ευχήθηκε στους σκακιστές και στους συνοδούς τους καλή διαμονή στο νησί απολαμβάνοντας παράλληλα τις ομορφιές της Κρήτης.

Στον επιτυχημένο θεσμό αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του και ο Δήμαρχος Αντώνης Περράκης ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη για την στήριξη και την επίσκεψη του στο τουρνουά. Ο Δήμαρχος αλλά και ο εκπρόσωπος της σκακιστικής ακαδημίας Χανίων Κώστας Τσαρουχάς αναφέρθηκαν στην επιτυχία των αγώνων στις πολλές συμμετοχές διακεκριμένων σκακιστών από όλο τον κόσμο ενώ τόνισαν ότι τους αγώνες καλύπτουν κορυφαία διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα αλλά και αναγνωρισμένα portal-site για το σκάκι προβάλλοντας έτσι και το νησί μας.

Σύμφωνα με τους οργανωτές,  «σκακιστές από 5 έως 75 ετών σφίγγουν τα χέρια τους πάνω από τη σκακιέρα και αναμετρώνται με τα μεγαλύτερα ονόματα του σκακιστικού χώρου που συμμετέχουν και φέτος εντυπωσιάζοντας με την παρουσία των τιτλούχων σκακιστών - 42 σε αριθμό ρεκόρ φέτος - από τους οποίους οι 20 φέρουν τον ανώτερο τίτλο του GM (GrandMaster)! Δίπλα στα μεγάλα ονόματα από το διεθνή χώρο και στους δύο Πρωταθλητές Ελλάδας Ανδρών, Χρίστος Μπανίκας και Στέλιος Χαλκιάς, αγωνίζονται σχεδόν όλοι οι πρωταθλητές των Νεανικών κατηγοριών, αλλά και οι μικροί σκακιστές που έχουν τη δυνατότητα να τους γνωρίσουν από κοντά και να αναμετρηθούν μαζί τους».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ