ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνεργασία - έκπληξη για το Λουδοβίκο των Ανωγείων

0

Έπειτα από 15 χρόνια βαθιάς φιλίας, αλλά και λαμπρής πορείας εκατέρωθεν, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων και ο διεθνούς φήμης μουσικός Βαγγέλης Παπαθανασίου συνεργάζονται για πρώτη φορά παρουσιάζοντας ένα μελοποιημένο ποίημα του Γιώργου Δραμουντάκη, ή κατά κόσμον «Λουδοβίκο των Ανωγείων».

Η ηχογράφηση - ντοκουμέντο παρουσιάστηκε σε πρώτη μετάδοση στην εκπομπή «Αντιθέσεις» και το Γιώργο Σαχίνη με στίχους του Λουδοβίκου των Ανωγείων και μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων μίλησε στο neakriti.gr χαρακτηρίζοντας αυτό το κομμάτι ως ένα «δώρο» που πρόσφεραν ο ένας στον άλλο:

«Τον Βαγγέλη Παπαθανασίου τον θαυμάζω σαν καλλιτέχνη. Τον ξεχωρίζω. Είναι από τους μεγαλύτερους μουσικούς του κόσμου. Είναι ένας Έλληνας βαθιά μέσα του και όπου κι αν βρίσκεται αναδεικνύει την Ελλάδα».

Πώς μελοποιήθηκε όμως το ποίημα; Ποια η ιστορία που «κρύβεται» πίσω από την ηχογράφηση;

«Βρισκόμασταν στο σπίτι του στο Λονδίνο και μιλούσαμε μέχρι αργά. Κάποια στιγμή του είπα τους στίχους του ποιήματος μου. Αφού ολοκλήρωσα μου ζήτησε να τους επαναλάβω. Μου είπε "τι ωραίο που ήταν αυτό" και μου ζήτησε να το ηχογραφήσουμε. Έτσι, εγώ απήγγειλα τους στίχους μου και εκείνος έγραψε μουσική πάνω σ' αυτούς».

Απολαύστε την πρώτη συνεργασία του Λουδοβίκου των Ανωγείων με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, η οποία έγινε γνωστή μέσα από την εκπομπή «Αντιθέσεις»:

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ