ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Τέλος στο dress code από τη Γαλλική Εθνοσυνέλευση

0

Η ανακοίνωση της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης σκόρπισε χαμόγελα στους βουλευτές των «Ανυπότακτων Γάλλων», του κόμματος της Αριστεράς με ηγέτη τον Ζακ Λικ Μελανσόν, τους πρώτους που είχαν ζητήσει την κατάργηση του «dress code»

Η μόδα Τσίπρα κατακτά τη γαλλική πολιτική σκηνή με τους Γάλλους βουλευτές να αποκτούν πλέον το δικαίωμα να προσέρχονται στην Εθνοσυνέλευση χωρίς γραβάτα και σακάκι. «Εννοείται πως το παντελόνι και το πουκάμισο είναι απαραίτητα!», όπως σχολιάζουν χιουμοριστικά πολλά γαλλικά ΜΜΕ.

Από το γραφείο της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης ανακοινώθηκε χτες πως πλέον δεν υπάρχει νομοθετική διάταξη που να καθορίζει την ενδυμασία των βουλευτών, όπως επίσης δεν είναι απαραίτητο για τους άρρενες βουλευτές να φορούν σακάκι και γραβάτα κατά την παραμονή τους στην Εθνοσυνέλευση.

Η ανακοίνωση της Εθνοσυνέλευσης της Γαλλίας σκόρπισε χαμόγελα στους βουλευτές των «Ανυπότακτων Γάλλων], του κόμματος της Αριστεράς, με ηγέτη τον Ζακ Λικ Μελανσόν, που ήταν οι πρώτοι που είχαν ζητήσει την κατάργηση του dress code.

O ηγέτης της Αριστεράς, Ζαν Λικ Μελανσόν, ήταν ο πρώτος που κινήθηκε -από ενδυματολογικής άποψης- στα χνάρια του Έλληνα πρωθυπουργού, αφού, σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του, επιλέγει να μην φοράει γραβάτα.

Στους κανονισμούς της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης γίνεται πάντως αναφορά σε «αξιοπρεπή ενδυμασία», δίχως όμως να διευκρινίζονται τα ρούχα με τα οποία οφείλουν να προσέρχονται οι Γάλλοι βουλευτές.Εννοείται πως οι άρρενες βουλευτές θα πρέπει να φορούν πουκάμισο και παντελόνι!

«Ποτέ στη ζωή μου δεν φόρεσα γραβάτα,με εξαίρεση σε έναν ή δύο γάμους-και δεν σκέφτηκα ποτέ ότι η γραβάτα θα ήταν μία από τις απαιτήσεις των ψηφοφόρων μου», επισημαίνει στο γαλλικό δίκτυο Franceinfo, ο Γάλλος Αριστερός βουλευτής, Φρανσουά Ραφίν.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ