ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Τα οικονομικά προβλήματα γονατίζουν τους Ρεθυμνιώτες

0

Βαθαίνει η κρίση, βαθαίνει και η δυστυχία των ανθρώπων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας στην Ελλάδα. Στο δήμο Ρεθύμνου τρεις χιλιάδες περίπου είναι οι δημότες που δέχονται κοινωνικές υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης που βιώνουν καθημερινά.

Στο Σπίτι Πολιτισμού στην παλιά πόλη παρουσιάστηκαν τα προβλήματα και η αντιμετώπισή τους από την περιφέρεια Κρήτης και την ένωση καταναλωτών.

Να μην αφήνουν αψήφιστα την τύχη των οικονομικών υποχρεώσεών τους οι δανειολήπτες καλεί η ένωση καταναλωτών Κρήτης, δηλώνοντας "παρών" στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των οικονομικά ασθενέστερων.

Το "κλειδί" για την αποφυγή των ακραίων προβλημάτων που οδηγούν μέχρι και στην έξωση και την κατάσχεση, είναι να απευθυνθούν έγκαιρα για βοήθεια από την πρώτη στιγμή που χτυπάει κάποιο καμπανάκι κινδύνου.

Εκτός από την πρακτική βοήθεια στα οικονομικά προβλήματα, σημαντική είναι και η ηθική, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι γίνονται προσπάθειες για σωστή και δίκαιη αντιμετώπιση όσων έχουν οικονομικά προβλήματα, όμως διαπιστώνονται αδικίες, όπως ο αποκλεισμός κάποιου νοικοκυριού που διαθέτει στέγη και η εξυπηρέτηση κάποιου άλλου χωρίς στέγη, που όμως τυγχάνει να έχει και αδήλωτο εισόδημα.

Το 8% των πολιτών στην Ελλάδα ζει σήμερα κάτω από τα όρια της φτώχειας με το Ρέθυμνο να παρουσιάζει ελαφρώς καλύτερη εικόνα, χωρίς όμως να αποτελεί εξαίρεση, αφού 3.000 περίπου δημότες βρίσκονται στην άκρως δυσμενή, αυτή, οικονομική κατάσταση.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ