ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ψάχνουν βίλες και πεντάστερα στην Κρήτη οι επενδυτές!

0

Πεντάστερα ξενοδοχεία και πολυτελείες βίλες δίπλα στη θάλασσα αναζητούν ξένοι επενδυτές, αλλά δεν βρίσκουν να αγοράσουν.

Σύμφωνα με την πρόεδρο των κτηματομεσιτών του Ηρακλείου, Άρτεμη Μαυράκη, σχεδόν σε καθημερινή βάση γίνεται αποδέκτης τηλεφωνημάτων και e-mail από Ρώσους, Αυστριακούς, Άγγλους, Τούρκους κ.ά., οι οποίοι ζητούν ενημέρωση για τα προς πώληση ξενοδοχεία και τις βίλες στην Ανατολική Κρήτη.

Αλλά, όπως η ίδια λέει, δεν υπάρχουν διαθέσιμες τέτοιες μονάδες και είναι περιορισμένες οι προς πώληση βίλες με τις συγκεκριμένες προδιαγραφές και την προσιτή τιμή που αναζητούν οι αγοραστές, ειδικά φέτος που η τουριστική σεζόν πάει πολύ καλά και τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα.

Η ίδια, πάντως, σχολίασε ότι, μέχρι τώρα τουλάχιστον, το ενδιαφέρον δεν έχει καταλήξει σε κάποια συμβόλαια.

Όσον αφορά στην εγχώρια κτηματαγορά, ανέφερε ότι το ενδιαφέρον περιορίζεται στην αγορά μικρών μεταχειρισμένων διαμερισμάτων 70 τ.μ. έως 80 τ.μ., που στοιχίζουν από 40.000 έως 80.000 ευρώ, αγροτεμαχίων, αλλά και οικοπέδων κοντά στο Ηράκλειο.

Σχολιάζοντας την έκθεση της Eurostat, σύμφωνα με την οποία η ελληνική αγορά είναι πρώτη σε πτώση τιμών στην Ε.Ε. το πρώτο τρίμηνο του 2017 κατά - 1,8%, είπε ότι η εικόνα που έχει από την αγορά της Κρήτης είναι ότι η πτώση είναι μικρή και σίγουρα μονοψήφια.

Όσον αφορά στις τιμές των ενοικίων στα ακίνητα, ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Ν. Ηρακλείου, Κώστας Αράπογλου, ανέφερε ότι δεν παρουσιάζουν διαφοροποιήσεις, τόνισε ωστόσο ότι, λόγω της μίσθωσης κατοικιών σε ξένους σε πλατφόρμες, όπως είναι η air bnb, και της αυξημένης ζήτησης, είναι πλέον τρομερά δύσκολο να βρεις και να ενοικιάσεις σπίτι στις πόλεις των Χανίων και του Ρεθύμνου. “Πλέον τα διαμερίσματα είναι δυσεύρετα” σχολίασε.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ