ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

8ος Ποδηλατικός Γύρος Πόλης Ρεθύμνου 2017

0

Με πολύ μεγάλη επιτυχία διεξήχθη ο 8ος Ποδηλατικός Γύρος Πόλης Ρεθύμνου την Τετάρτη 12 Ιουλίου με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη. Η πρωτοβουλία διεξαγωγής και οργάνωσης ήταν του Τμήματος Αθλητισμού του Δήμου, το οποίο παρά τις ελλείψεις υλικοτεχνικού εξοπλισμού και προσωπικού, κατάφερε να φέρει εις πέρας τη συγκεκριμένη αθλητική εκδήλωση ξεπερνώντας τις 150 συμμετοχές.

“Ποδηλατώ στην Πόλη μου” ήταν το μήνυμα της εκδήλωσης αυτής και σε συνδυασμό με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «HORIZON 2020 – CIVITAS DESTINATIONS», το όποιο στόχο έχει την εύρεση βιώσιμων λύσεων κινητικότητας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες, επιδιώχθηκε να μεταδοθεί στους συμμετέχοντες και στους περαστικούς η ανάγκη ένταξης του ποδηλάτου στην καθημερινότητά μας ως μέσο μεταφοράς και άσκησης.

Επιπλέον, το Τμήμα Αθλητισμού έδωσε την ευκαιρία στους πολίτες που δεν διέθεταν ποδήλατο, να συμμετάσχουν κι εκείνοι στον Ποδηλατικό Γύρο μέσα από τη δωρεάν παραχώρηση των ποδηλάτων του Δήμου.

Πολλές όμορφες εικόνες πλημμύρισαν το Ρέθυμνο: ένα πολύχρωμο “κομβόι” ξεχύθηκε με γονείς να ποδηλατούν μαζί με τα παιδιά τους τα οποία κάθονταν στα παιδικά καθίσματα των ποδηλάτων, μικρά παιδιά  να ποδηλατούν σε ποδήλατα με ροδάκια και χωρίς, ποικιλία ποδηλάτων που επισκίασαν για λίγο τα αυτοκίνητα άλλα ηλεκτρικά, άλλα ποδήλατα πόλης, άλλα ποδήλατα αγωνιστικά κ.α

Μέσα από αυτή τη μεγάλη συμμετοχή, αναδύθηκε η ανάγκη των πολιτών, μικρών και μεγάλων, για δημιουργία συχνότερων ευκαιριών και κινήτρων άθλησης μέσα στην πόλη, μη αγωνιστικού χαρακτήρα, που να μπορούν να συμμετέχουν όλοι μαζί.

Την εκδήλωση επίσης τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Κος Γιώργης Μαρινάκης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κος Θοδωρής Νίνος, ο  Αντιδήμαρχος Κος Άγγελος Μαλάς, ο Αντιδήμαρχος Κος Δημήτρης Λελεδάκης, και ο Δημοτικός Σύμβουλος και Υπεύθυνος Αθλητισμού Κος Δημήτρης Λαχνιδάκης. Μάλιστα οι δύο τελευταίοι(Λελεδάκης, Λαχνιδάκης) είχαν και αγωνιστική παρουσία αφού ποδηλάτησαν τα περίπου 9 km με το ποδήλατο τους.

Τέλος, ο Δήμος Ρεθύμνου και το Τμήμα Αθλητισμού θα ήθελε να κάνει ιδιαίτερη μνεία και να απονείμει εύσημα και ευχαριστώ σε όσους βοήθησαν και προσέφεραν με την παρουσία αλλά και την συμβολή τους στην διεξαγωγή και ολοκλήρωση του 8ου Ποδηλατικού Γύρου Ρεθύμνου. Συγκεκριμένα: την Τροχαία , το Λιμεναρχείο, το Λιμενικό Ταμείο, την Τεχνική Υπηρεσία, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών, τον Ποδηλατικό Σύλλογο ΑΤΛΑ και τους εθελοντές του, τα αναψυκτικά ΑΡΚΑΔΙ και ιδιαίτερα την Κα Μαργαρίτα Σαββάκη, το Ζαχαροπλαστείο ΜΕΛΙΣΤΑΛΑΚΤΟ στην Επισκοπή, τον γιατρό και Πρόεδρο του ΣΔΥΡ Κο Ζησιμόπουλο Κωνσταντίνο, τους εθελοντές φωτογράφους και φυσικά όλους τους εθελοντές επώνυμους και ανώνυμους.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον 9ο Ποδηλατικό Γύρο Πόλης ο οποίος θα διεξαχθεί την επόμενη χρονιά.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ