ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Aς συντονιστούμε του Γιώργoυ Γ. Παπαδόσηφου

0

Πλούσια απο πάσης φύσεως εκδηλώσεις η καλοκαιρινή περίοδος για το Ρέθυμνο!Θεατρικές παραστάσεις,συναυλίες,φιλανθρωπικές εκδηλώσεις,εικαστικές δράσεις,συνθέτουν ένα "πολύχρωμο πολιτιστικό μωσαϊκό". Δυστυχώς όμως,πολλοί απο τους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες ,δεν μπορούν να τις απολαύσουν,λόγω της ταυτόχρονης πραγματοποίησης τους ,ελλείψει συντονισμού και ενημέρωσης απο μεριάς διοργανωτών.

Έτσι,παρατηρείται το φαινόμενο ,εξαιρετικές απο ποιότητα και μεράκι εκδηλώσεις,να λαμβάνουν χώρα την ίδια μέρα και την ίδια ώρα,αλλά σε διαφορετικό χώρο,με αποτέλεσμα,το κοινό να μην έχει τη δυνατότητα να τις παρακολουθήσει.

Θα ήταν ευχής έργο,η δημιουργία ενός άτυπου ή μη, "συντονιστικού οργάνου",που θα απαρτίζεται απο το Δήμο Ρεθύμνου(η Κ.Ε.ΔΗ.Ρ κάνει κάθε χρόνο πρόσκληση δήλωσης των πολιτιστικών εκδηλώσεων),απο πολιτιστικούς φορείς και συλλόγους κι όλους τους εμπλεκόμενους. Σκοπό θα έχει, τον καλύτερο συντονισμό των εκδηλώσεων(ειδικά την θερινή περίοδο),με τη δημιουργία"πολιτιστικού ημερολογίου"(χρονικός προγραμματισμός εκδηλώσεων),ούτως ώστε να μην συμπίπτουν χρονικά οι σχεδιαζόμενες εκδηλώσεις και δράσεις-πάντα στο μέτρο του δυνατού-.Αυτό βέβαια προϋποθέτει τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων με το "συντονιστικό όργανο".

Οψόμεθα...

Γιώργης Γ.Παπαδόσηφος

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ