ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

H ΕΕ για την προσφυγική κρίση: Περιορίζονται οι εξαγωγές φουσκωτών στη Λιβύη

0

Να περιοριστούν οι εξαγωγές φουσκωτών βαρκών και εξωλέμβιων μηχανών στη Λιβύη, αποφάσισαν την Δευτέρα οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, σε μια προσπάθεια να καταπολεμηθεί η παράνομη διακίνηση προσφύγων και μεταναστών.

Όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν, οι περιορισμοί δεν ισχύουν για νόμιμες επιχειρήσεις της αφρικανικής χώρας, συμπεριλαμβανομένων των αλιέων. Ασαφές, ωστόσο, είναι πώς θα ελέγχει η ΕΕ ότι οι εξαγωγές αυτές δεν θα καταλήγουν σε λάθος χέρια. Περιορισμένες θα είναι επίσης και οι διαμετακομίσεις μέσω ΕΕ σκαφών και μηχανών προς την Λιβύη.

Περισσότεροι από 88.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν διασχίσει την Μεσόγειο προς την Ιταλία μέχρι σήμερα από τις αρχές του έτους. Πάνω από το 1/4 εξ αυτών έφτασαν μόνο τον Ιούνιο. Ο προαναφερόμενος αριθμός είναι μεγαλύτερος από το αντίστοιχο διάστημα πέρσι.

Η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι δήλωσε ότι περίπου 5.000 μετανάστες επέστρεψαν οικειοθελώς φέτος στις πατρίδες τους από τη Λιβύη με προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ