ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Reuters: 6 οίκοι για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

0

Με σχέδιο και τη συνεργασία διεθνούς κύρους επενδυτικών τραπεζών, η χώρα προετοιμάζεται για την έξοδό της στις αγορές, αν και το πότε αυτό θα είναι ώριμο να συμβεί, δεν είναι ακόμη διαυγές.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, κυκλοφόρησε τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters,  βάσει του οποίου, ανώνυμη πηγή που φέρεται να έχει γνώση επί του θέματος, διαβεβαιώνει ότι ήδη έχει ανατεθεί σε 6 οίκους του εξωτερικού, να οργανώσουν την επάνοδο στις αγορές, μέσω έκδοσης ομολόγου.

Μάλιστα, σύμφωνα με το τηλεγράφημα, έχουν ήδη προεπιλεγεί οι τράπεζες Merrill Lynch, Bank  of America , BNP Paribas, Citigroup, Deutsche Bank, Goldman Sachs και HSBC.

Ειδικότερα, πηγή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, αλλά φαίνεται να είναι στα πράγματα, ανέφερε στο διεθνές πρακτορείο ότι η Αθήνα έχει αναθέσει σε έξι τράπεζες του εξωτερικού να διοργανώσουν την επιστροφή στις αγορές με έκδοση ομολόγων. Μάλιστα, ή ίδια πηγή επισημαίνει ότι δεν αποκλείεται η συγκεκριμένη έκδοση ομολόγου να γίνει ακόμη και την επόμενη εβδομάδα, αν και αυτό δεν μπορεί να είναι  βέβαιο , αφού πρώτιστα η κυβέρνηση περιμένει την έγκριση των πιστωτών.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ