ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Έφυγε το Ericson – Στην Κρήτη ήρθαν δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα Kamov

0

Σε πλήρη ετοιμότητα από το πρωί της Παρασκευής τα δύο Πυροσβεστικά ελικόπτερα Kamov που αναλαμβάνουν την πυρόσβεση από αέρος στο νησί

Μετά από δύο μήνες και μετά τις μεγάλες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην υπόλοιπη χώρα, το μεγάλο πυροσβεστικό ελικόπτερο Ericson έφυγε από την Κρήτη.

Στην θέση του ήρθαν τα δύο πρώτα ελικόπτερα Kamov που έφτασαν στην Ελλάδα, απο τα πέντε συνολικά που έχουν ενοικιασθεί.

Πρόκειται για πυροσβεστικά ελικόπτερα μεσαίου τύπου, τα οποία ήδη βρίσκονται, το ένα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου και το άλλο στο αεροδρόμιο Χανίων.

Τα συγκεκριμένα ελικόπτερα  μπορούν να μεταφέρουν νερό βάρους περίπου 4 τόνων με τους ειδικούς κάδους,  ενώ να σημειωθεί πως απο την στιγμή που θα δοθεί η εντολή στο πλήρωμα για να επιχειρήσει σε κατάσβεση πυρκαγιάς, απαιτείται χρονικό διάστημα περίπου 20 λεπτών για να σηκωθεί στον αέρα.

Όπως και στο παρελθόν, η συμβολή των πυροσβεστικών ελικοπτέρων  αναμένεται να αποδειχθεί πολύτιμη, καθώς μπορούν να ανεφοδιάσουν τον κάδο τους εύκολα απο τις παραθαλάσσιες περιοχές, ενώ οι ρίψεις μπορούν να γίνουν με ακρίβεια και απο αρκετά κοντινή απόσταση ακόμη και αν πνέουν σχετικά ισχυροί άνεμοι.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ