ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ανατροπή στην υπόθεση της "βόμβας" που εντοπίστηκε στο Ρέθυμνο

0

Απίστευτη τροπή πήρε το θέμα του ευρήματος στο φαράγγι Κουρταλιώτη Ρεθύμνου που αρχικά θεωρήθηκε βόμβα του Β'Παγκοσμίου πολέμου. Όπως αποδείχθηκε έγινε πολύ κακό για το τίποτα αφού η "βόμβα" αποδείχθηκε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.... μπόιλερ θερμοσίφωνα.

Βέβαια όπως εξηγούν καλά γνωρίζοντες το εύρημα έμοιαζε με νάρκη ή πολεμικό υλικό καθώς έφερε οπή και εξογκώματα και ήταν αρκετά οξειδωμένο καθώς βρισκόταν για αρκετό διάστημα σε εξωτερικό χώρο. Έτσι θα μπορούσε να παραπλανήσει  εύκολα τους πολίτες και σίγουρα απαιτούσε την αυτοψία εμπειρογνωμόνων για να αποφανθούν για την επικινδυνότητα ή όχι του ευρήματος..

Τι έδειξε η αυτοψία

Μετά τον εντοπισμό του ευρήματος από παιδί στο φαράγγι ενημερώθηκαν αμέσως οι αρμόδιες αρχές. Αστυνομικοί, λιμενικοί και στρατός με έμπειρο προσωπικό, πραγματοποίησε αυτοψία στο χώρο.

Στη συνέχεια η V Μεραρχία Κρητών που επιλήφθηκε του θέματος με έγγραφό της προς τις αστυνομικές αρχές ενημέρωσε σύμφωνα με πληροφορίες ότι δεν πρόκειται για πολεμικό υλικό και ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Με αυτό τον τρόπο δόθηκε τέλος στην ανησυχία των πολιτών που ζητούσαν να ενημερωθούν αν όντως πρόκειται για επικίνδυνο "απομεινάρι" του πολέμου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ