ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

«Βουλιάζει» από τουρίστες η Κρήτη - Στο 100% η πληρότητα

0

Το 90 με 100% αγγίζει η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Κρήτης αυτή την περίοδο με τους φορείς του τουρισμού να κάνουν λόγο για σημαντική αύξηση σε σχέση με την περυσινή σεζόν.

«Η πληρότητα στα μικρά ξενοδοχεία αγγίζει το 100% ενώ στα μεγάλα το 95% μέχρι και τις 20 Αυγούστου», αναφέρει σε δηλώσεις του στο cretapost, ο πρώην πρόεδρος ξενοδόχων, Νίκος Χαλκιαδάκης ο οποίος παράλληλα τονίζει ότι η τουριστική κίνηση μειώνεται τον Σεπτέμβριο καθώς η πληρότητα στα ξενοδοχεία αγγίζει το 80%.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος τουριστικών γραφείων Κρήτης, Μιχάλης Βλατάκης υπογραμμίζει ότι «τα στοιχεία που έχουμε από τα δωμάτια, τις κρατήσεις αλλά και τις συμφωνίες που έχουμε κάνει δείχνουν μία αύξηση 10% της τουριστικής κίνησης σε σχέση με πέρυσι».

Ποιοι «ψηφίζουν» Κρήτη – Το προφίλ των τουριστών

Για μία ακόμα χρονιά οι Ευρωπαίοι φαίνεται να επιλέγουν την Κρήτη για να κάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

«Τα τελευταία χρόνια έχουμε αρκετούς Ευρωπαίους που έρχονται στο νησί. Πρώτοι και φέτος είναι οι Γερμανοί, δεύτεροι οι Βρετανοί και οι Ρώσοι ενώ στη συνέχεια ακολουθούν οι Γάλλοι και άλλοι τουρίστες», υπογράμμισε στο cretapost, ο Μιχάλης Βλατάκης ενώ παράλληλα τόνισε πως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο έρχονται κυρίως οικογένειες στο νησί.

«Η Κρήτη σαν προορισμός προβλέπεται για τις οικογένειες και τόσο τον Ιούλιο όσο και τον Αύγουστο οι τουρίστες παίρνουν τα παιδιά τους κι έρχονται για διακοπές» επεσήμανε ο κ. Βλατάκης.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη, οι Ευρωπαίοι κυρίως τουρίστες «μένουν 9 με 10 ημέρες στο νησί και τους ενδιαφέρει να απολαύσουν την θάλασσα, τη φύση της Κρήτης αλλά και τα πολιτιστικά μνημεία του τόπου».

Δεν ξοδεύουν πολλά χρήματα

Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που έχει χτυπήσει όλη την Ευρώπη οι τουρίστες έχουν γίνει φειδωλοί ως προς τα έξοδα που κάνουν στις διακοπές τους.

«Οι άνθρωποι που έρχονται για διακοπές έχουν κι εκείνοι κρίση στις χώρες τους γι’ αυτό και τα έξοδα που κάνουν είναι μειωμένα, συγκριτικά με την προηγούμενη πενταετία», επεσήμανε ο κ. Χαλκιαδάκης ενώ από την πλευρά του ο κ. Βλατάκης τονίζει πως «οι τουρίστες που έρχονται δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα που μας αξίζει σαν νησί».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ