ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
VIRAL

Βρέθηκε σε αποθήκη η μοναδική Ferrari Daytona Aloy

0

Η Ferrari από το 1969 έως και το 1973 κατασκεύασε 1.200 Ferrari 365 GTB/4 Daytona και μόλις οι πέντε από αυτές φορούσαν πλήρως αλουμινένιο αμάξωμα, προκειμένου να κυριαρχήσουν στον 24ωρο αγώνα αντοχής της Daytona. Μόλις μια από αυτές της αλουμινένιες Daytona μπορούσε να κινηθεί νόμιμα στον δρόμο και πλέον βρίσκεται προς πώληση, αφού βρέθηκε ξεχασμένη και σε κακή κατάσταση σε μια αποθήκη στην Ιαπωνία.

Η μοναδική Ferrari 365 GB4/4 Daytona Berlinetta Alloy by Scaglietti θα βγει στο σφυρί στο πλαίσιο της δημοπρασίας Ferrari – Leggenda E Passione που θα γίνει στο Μαρανέλο τον επόμενο μήνα. Έχει αριθμό πλαισίου 12653 και κατασκευάστηκε τον Ιούνιο του 1969. Σε αντίθεση με τις άλλες Daytona, η συγκεκριμένη διαθέτει φωτιστικά σώματα από Plexiglas, ηλεκτρικά παράθυρα, Nero δερμάτινες επενδύσεις και είναι βαμμένη στο χρώμα Rosso Chiaro.

Το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στην αντιπροσωπεία Motor S.p.A di Carla Allegretti στη Μπολόνια και αγοράστηκε το ίδιο έτος από τον Luciano Conti, ιδρυτή και εκδότη του περιοδικού Autosprint. Το 1970 πουλήθηκε στον Guido Maran από την Βερόνα, ο οποίος μόλις έναν μήνα αργότερα το πούλησε στον Carlo Ferruzzi από την Ραβέννα.

Στη πορεία άλλαξε και άλλους ιδιοκτήτες, όταν τον Ιανουάριο του 1972 βρέθηκε στην Ιαπωνία όπου και αγοράστηκε από τον Makoto Taki. Από τότε μέχρι σήμερα βρισκόταν στην κατοχή της οικογένειας του Taki. Έχει διανύσει 36.390 χλμ και εκτιμάται πως θα πιάσει τιμή μεταξύ 1,4 και 1,7 εκατομμυρίων ευρώ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ