ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Intel λέει πως τα petabyte SSDs του μέλλοντος απαιτούν νέο form factor

0

Πόσο συναρπαστική μπορεί να είναι μία είδηση που αφορά σε storage επιπέδου κέντρου δεδομένων; Ενδεχομένως και αρκετά, αν αναφερθούμε σε ένα drive χωρητικότητας ενός petabyte (1000 terabytes).

Η Intel λοιπόν, θέλει τα κέντρα δεδομένων να αφήσουν στο παρελθόν τους κλασικούς δίσκους που κάνουν χρήση form factor 2,5” και 3,5 ιντσών για έναν νέο form factor που έχει την ονομασία “Ruler”.

Έτσι, για τα data centers του μέλλοντος προτείνει αντί για τους συμβατικούς form factors των 2,5” και 3,5” ή ακόμα και των drives που τοποθετούνται σε PCIe slots, να χρησιμοποιήσουν τον form factor “Ruler” που είναι λεπτός και ιδιαίτερα μακρύς και χωράει σε standard rack mounted servers.

Τα drives του είδους θα φτάσουν σε χωρητικότητες το 1,0PB μελλοντικά, αλλά για να επιτευχθεί τέτοια χωρητικότητα με παραδοσιακούς σκληρούς δίσκους των 10TB θα χρειαζόταν να καταλάβουν ένα 100-bay 4U server. Τα Ruler drives δεν είναι ακόμα διαθέσιμα, ωστόσο η Intel πρόκειται να προσφέρει με το συγκεκριμένο form factor τόσο τα 3D NAND SSDs της όσο και τα Optane στο κοντινό μέλλον.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ