ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
LIFESTYLE

Θλίψη στο Hollywood για την απώλεια του θρύλου της κωμωδίας Jerry Lewis

0

Στα 91 του χρόνια έφυγε σήμερα από τη ζωή ο θρύλος της κωμωδίας στο Χόλιγουντ, ο Jerry Lewis. Ο διάσημος ηθοποιός ο οποίος χάρισε στον κόσμο του κινηματογράφου μία νέα μόδα ταινιών, αποτελώντας το τέλειο ζευγάρι με τον Dean Martin στην κωμωδία τη δεκαετία του '50, έδωσε το δικό του στίγμα στην 7η Τέχνη.

Σύμφωνα με τον Ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφο Τζον Κατσιλομύτη που εργάζεται σε εφημερίδα του Λας Βέγκας, ο διάσημος κωμικός πέθανε στο σπίτι του στις 9,15 το πρωί σήμερα.

Τα τελευταία δέκα χρόνια της ζωής του, βρισκόταν λίγο στην απομόνωση λόγω των ρατσιστικών και μισογυνιστών αστείων που έκανε τη δεκαετία του '90 ενώ ο ίδιος δεν δίσταζε να εκδηλώνεται δημόσια για τις πολιτικές του πεποιθήσεις.

Ο Lewis ξεκίνησε την καριέρα του στο Λας Βέγκας το 1949, κάνοντας εμφανίσεις με κωμικούς ρόλους σε μεγάλες σκηνές εκεί. Η τελευταία του εμφάνιση μάλιστα επί σκηνής ήταν πέρυσι. Ήταν φιλάνθρωπος και μάλιστα είχε συγκεντρώσει 2,45 δις δολάρια για καλούς σκοπούς.

Μετά την τεράστια καριέρα που διέγραψε, η Γαλλία θέλησε να τον τιμήσει με το παράσημο του Εθνικού Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής το 1983 παρ’ όλο που πλέον το στιλ του και το χιούμορ του θεωρούνταν παρωχημένο.

Η τελευταία του ταινία ήταν το «Max Rose» που προβλήθηκε το 2013 στο Φεστιβάλ Καννών.

Ο ίδιος είχε καταφέρει να κρατήσει την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. ΤΟ 1944 παντρεύτηκε την τότε τραγουδίστρια συγκροτήματος Patti Palmer με την οποία απέκτησε έξι γιους, τους Gary, Ronnie, Scott, Anthony, Christopher και Joseph. Ο μόνος από τους γιους του που ασχολήθηκε με τον καλλιτεχνικό κόσμο ήταν ο μεγάλος του γιος, ο Garry ο οποίος ήταν frontman του συγκροτήματος Gary Lewis & the Playboys. Ο γάμος του Lewis με την πρώτη του σύζυγο οδηγήθηκε σε διαζύγιο και εκείνος ξαναπαντρεύτηκε την SanDee Pitnick με την οποία είχαν υιοθετήσει μία κόρη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ