ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καντάδα προς τιμήν του Θανάση Σκορδαλού

0

Για άλλη μια φορά πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία η καντάδα προς τιμήν του Θανάση Σκορδαλού στην γενέτειρα τους το Σπήλι στα γραφικά του σοκάκια,  παρουσία πλήθος κόσμου και δεκάδων Καλλιτεχνών με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Σπηλίου.

Οι κανταδόροι ακλουθώντας τα βήματα του εξαίρετου δάσκαλου πλημμύρισαν τις γειτονιές του χωριού με μελωδίες και αναμνήσεις μιας άλλης εποχής. Σε κάθε γωνιά του κατάφυτου οικισμού του περίμεναν παραδοσιακά εδέσματα και άφθονη ρακί από τις γυναίκες του χωριού.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδρομής, κατέληξαν όλοι μαζί στην πλατεία του χωριού όπου το Δεκαπενταύγουστο, ο Θανάσης Σκορδαλός διασκέδαζε με τους χωριανούς και τους φίλους του.

Στην πλατεία με φόντο τα κρυστάλλινα νερά και την καταπράσινη φύση, υπό το φως της πανσελήνου ακολούθησε μια μαγευτική μουσική βραδιά με τους Γιώργο Βεριδάκη (Λύρα), Ζαχαρία Βασιλάκη (Λαούτο) και Γιώργη Χατζηδάκη (Λαούτο).

Η πρόεδρος του Συλλόγου Νεκταρία Βρυλλάκη αφού ευχαρίστησε όσους βοήθησαν στην εκδήλωση αλλά και τους καλλιτέχνες που ήρθαν από κάθε γωνιά της Κρήτης, ανανέωσε το ραντεβού για του χρόνου με διήμερο εκδηλώσεων προς τιμήν του μεγάλου Καλλιτέχνη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ