ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Κρήτη: Άραβες πληρώνουν αδρά για βίλες δίπλα στο κύμα

0

Εκτοξεύεται το Αραβικό ενδιαφέρον για αγορές εξοχικών κατοικιών στην Κρήτη, με το γενικότερο τοπίο των πωλήσεων να έχει αυξηθεί κατά 30% σε σχέση με πέρυσι και με τη ζήτηση να είναι αυξημένη άνω του 50% ή και 60%, όπως δηλώνει η πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Ανατολικής Κρήτης κ. Άρτεμις Μαυράκη.

Όπως μας περιέγραψε, τουρίστες ενδιαφέρονται να αγοράσουν εξοχικές κατοικίες όχι μόνο για τις καλοκαιρινές διακοπές τους σε όμορφα θέρετρα του νησιού αλλά και να βγουν κερδισμένοι καθώς αρκετοί στρέφονται και στη μίσθωση βιλών λίγα βήματα από την άμμο.

Πληρώνουν εως 250.000 ευρώ

Σύμφωνα με την κ. Μαυράκη, το ενδιαφέρον τους επικεντρώνεται για βίλες έως 120 τ.μ. ενώ το μάξιμουμ χρηματικό ποσό που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν είναι 250.000 ευρώ.

Η ζήτηση είναι μεγάλη για βίλες δίπλα στο κύμα ή που απέχουν λίγα βήματα από τη παραλία από επενδυτές κυρίως Αραβικών χωρών, ενώ και οι ομογενείς στην Αμερική μπαίνουν δυναμικά στην σκακιέρα της αγοράς εξοχικής κατοικίας.

Σε ότι αφορά τους Ρώσους επενδυτές, οι περισσότεροι επιθυμούν να αγοράσουν 5αστερα ξενοδοχεία στο νησί, πράγμα αρκετά δύσκολο, όπως παραδέχεται η κ. Άρτεμις Μαυράκη.

Ζητούν σαλόνια... πάνω στη θάλασσα

Επιπλέον, αρκετοί τουρίστες αναζητούν λουξ μονοκατοικίες με 7- 8 υπνοδωμάτια και με …σαλόνια πάνω στη θάλασσα, πράγμα επίσης αδύνατο, όπως λέει με νόημα η ίδια.

Εν τω μεταξύ, Κινέζοι ενδιαφέρονται για χιλιάδες στρέμματα με ελαιόδεντρα στο νησί, με τα …όνειρα τους όμως να παραμένουν …όνειρα για το χρυσό μας προϊόν, καθώς δεν υπάρχουν οι τεράστιες αυτές εκτάσεις για να επενδύσουν.

Την ίδια στιγμή, χιλιάδες τουρίστες με… φουσκωμένα πορτοφόλια δεν επιλέγουν τον μαζικό τουρισμό αλλά εξοχικές κατοικίες και καταλύματα που νοικιάζουν ιδιώτες και επιχειρηματίες μέσω ΕΟΤ, με τις τουριστικές μισθώσεις για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο να έχουν αυξηθεί κατά 10%, σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΤ Κρήτης.

Συγκεκριμένα, οι συνολικές κλίνες ανήλθαν σε 2.281 εκ των οποίων οι περισσότερες αφορούν τους νομούς Χανίων και Ρεθύμνου.

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΕΞΟΧΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ, ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ, ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ( ΜΕΣΩ ΕΟΤ)

2.281 κλίνες στην Κρήτη

Αναλυτικά:

1.152 Χανιά

697 Ρέθυμνο

186 Λασίθι

246 Ηράκλειο

Για παράδειγμα, τουρίστες πληρώνουν ακόμη και 1.000 ευρώ τη μέρα για την ενοικίαση βίλας στη περιοχή της Ελούντας, σε αντίθεση με την τουριστική περιοχή της Αγίας Πελαγίας, όπου οι τιμές σε ενοικιαζόμενες βίλες δεν ξεπερνούν τα 300 ευρώ, ημερησίως.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ