ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Μια Κυριακή «Παίζοντας με το Χρώμα»

0

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΙΝΑΡΙΤΑΚΗ*

Την Κυριακή είχα την τιμή να παραβρεθώ στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της κ. Φανής Γαλερού και της κόρης της Ηρώς Ορφανού (σε συμμετοχή της Ελένης Μανουσέλη) στο Σπίτι του Πολιτισμού με τίτλο «Παίζω με το χρώμα». Δεν μπορώ να κρύψω ότι πήγα με πολλές προσδοκίες και με πολύ καλή διάθεση, καθώς οι καλλιτέχνιδες είναι ρεθεμνιώτισσες, και τι πιο όμορφο από το να βλέπεις συντοπίτες σου να ασχολούνται με την Τέχνη και να την προωθούν.

Το αποτέλεσμα με επιβεβαίωσε απόλυτα. Οι πίνακες μετέδιδαν, μέσα από όμορφες εικόνες και έντονα ζωηρά χρώματα, μηνύματα στοργής, αγάπης, συντροφικότητας, χαράς, ελπίδας και, εντέλει, ζωής. Όλα αυτά μέσα σε μια εξαιρετικά προσεγμένη βραδιά, με τα υπέροχα έργα της κ. Φανής και της Ηρώς προσεκτικά διακοσμημένα, με έναν ταλαντούχο μουσικό που έπαιζε τζαζ κομμάτια συνοδεύοντας την όμορφη κυριακάτικη βραδιά και έναν πλούσιο  παραδοσιακό μπουφέ.

Ειδική μνεία θέλω να κάνω σε ένα πίνακα που παρουσίαζε μια οικογένεια, που, μόλις έχει μαζέψει τα πράγματά της, για να αποχωρήσει από μια παραλία. Τα χρώματα, οι λεπτές γραμμές των σωμάτων και οι κινήσεις τους με έκαναν να ανακαλέσω πώς νιώθει κανείς μαζεύοντας το πράγματά του, μετά το μπάνιο του στις θάλασσες της Κρήτης… Αυτή την αίσθηση κόπωσης αλλά ταυτόχρονα ανακούφισης και τη γεύση της αλμύρας!

Αξίζει, ακόμα, να σημειωθεί ότι πολλά από τα έργα αποτύπωναν ρεθεμνιώτικα τοπία και γωνιές της πόλης μας, που όλοι έχουμε περπατήσει και ζήσει έντονες στιγμές.

Συγχαίρω, λοιπόν, τις δύο καλλιτέχνιδες για την δουλειά τους και την τέχνη τους, και σας προτρέπω να επισκεφτείτε το Σπίτι του Πολιτισμού για να θαυμάσετε τα έργα τους. Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 18:30 μέχρι και τις 29/08/2017.

Ας στηρίξουμε τις δύο αυτές γλυκύτατες ρεθεμνιώτισσες καλλιτέχνιδες.

 

*Ο Δημήτρης Λιναριτάκης είναι Φιλόλογος, Ειδικός Παιδαγωγός.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ