ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Νέος πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών ο Μανώλης Κουγιουμτζής

0

Πριν λίγες μέρες, στο σπίτι του πολιτισμού στο Ρέθυμνο, όπου είναι  και η έδρα του, έγιναν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου προέδρου στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών. Από τον απερχόμενο πρόεδρο Μανώλη Βεληβασάκη, τη σκυτάλη παρέλαβε ο νέος πρόεδρος Μανώλης Κουγιουμουτζής. Ένας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο Μόναχο της Γερμανίας και υπόσχεται πολλά για τους όπου γης Κρήτες.

Τύχη αγαθή ήθελε να γνωριστούμε το καλοκαίρι του 2006, όταν ως εκπαιδευτικός αποσπάστηκα για μια πενταετία στα Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Ομογενών στο Μόναχο. Η φιλοξενία του και η βοήθειά του στην ένταξή μου στο νέο περιβάλλον ήταν πρωτόγνωρη και εντυπωσιακή. Συνυπήρξαμε και συνεργαστήκαμε στο Σύλλογο Κρητών του Μονάχου, όπου για πολλά χρόνια κατέχει τη θέση του προέδρου. Δημιουργήσαμε μαζί  τη Ριζίτικη χορωδία, την μοναδική εκτός συνόρων, στην οποία συμμετέχουν περί τα δεκαπέντε μέλη Κρητών και μη. Εργάζεται ανιδιοτελώς και με πάθος για την ανάδειξη και προβολή της Κρήτης σε όλους τους τομείς, προσφέροντας όχι μόνο προσωπική εργασία αλλά και τις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεών του. Η συνεργασία του με όλους τους συλλόγους, τους  φορείς και τις κρητικές οργανώσεις,  όχι μόνο στη Γερμανία και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στις υπόλοιπες ηπείρους είναι άριστη.

Αγαπητέ πρόεδρε, σου εύχομαι από καρδιάς καλό κουράγιο, δύναμη και επιτυχία στα νέα σου καθήκοντα για το καλό όλων των όπου γης Κρητών.

ΠΑΡΑΔΕΙΣΑΝΟΣ ΑΔΑΜ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ