ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Πέτρος Στεφανάκης: «Συγκεκριμένοι δικαστικοί επιμελητές εξυβρίζουν πολίτες σε δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης»

0

Για κατάχρηση εξουσίας και εξύβριση των πολιτών μέσω κοινωνικών δικτύων εκ μέρους δικαστικών επιμελητών, προκειμένου να εξυπηρετήσουν ιδιωτικά συμφέροντα κάνει λόγο ο κ. Πέτρος Στεφανάκης, δικηγόρος του Ρεθεμνιώτη επιχειρηματία, που για δεύτερη φορά συγκεντρωμένοι πολίτες απέτρεψαν την κατάσχεση του ακινήτου στο οποίο διατηρεί την επιχείρησή του, στην οδό Αρκαδίου.

Αθωώθηκε την Παρασκευή που μας πέρασε, ο γνωστός επιχειρηματίας σύμφωνα με απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρεθύμνης, λόγω των επεισοδίων που σημειώθηκαν μπροστά στο κατάστημα του.

Πιο συγκεκριμένα, συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή ο επιχειρηματίας της οδού Αρκαδίου και δικάστηκε με την αυτόφωρη διαδικασία, καθώς κατηγορήθηκε για πρόκληση διέγερσης του κοινού σε απείθεια, δηλαδή ότι προκάλεσε τους πολίτες να αντιδράσουν, προκειμένου να εμποδιστεί η κατάσχεση.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι συγκεντρωμένοι της περασμένης Παρασκευής, κρατούσαν στα χέρια τους, εκτυπωμένες σελίδες από σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες αποτυπώνονταν οι ύβρεις του δικαστικού επιμελητή προς τους Ρεθεμνιώτες, που βρέθηκαν στο ίδιο σημείο κατά τη διάρκειά της πρώτης άκαρπης προσπάθειας για κατάσχεση.

Μάλιστα, πολλοί από αυτούς τόνιζαν ότι βρέθηκαν στο σημείο, περισσότερο  λόγω των ύβρεων που είχε δημοσιεύσει ο συγκεκριμένος δικαστικός επιμελητής σε προσωπική σελίδα που διατηρεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Υπενθυμίζεται, ότι μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν, από δεκάδες πολίτες που βρέθηκαν στο σημείο απετράπη η κατάσχεση του ακίνητου για λογαριασμό ξένου fund για δεύτερη φορά.

Σε σχόλιο του, μετά την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρεθύμνης, ο δικηγόρος του επιχειρηματία, κ. Πέτρος Στεφανάκης, υπογράμμισε:

«Δυστυχώς, το τελευταίο χρονικό διάστημα, γινόμαστε μάρτυρες μιας αδιανόητης και πρωτοφανούς εργαλειοποίησης της Ποινικής Δικαιοσύνης, προς εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων, στο πλαίσιο αστικών αξιώσεων. Συγκεκριμένοι δικαστικοί επιμελητές, εντός και εκτός καθηκόντων τους, εξυβρίζουν πολίτες σε δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης και κατασκευάζουν κατά το δοκούν ψευδείς και ανυπόστατες ποινικές κατηγορίες, οδηγώντας αθώους ανθρώπους, δια της αυτόφωρης διαδικασίας, σε ποινικά ακροατήρια.

Σοβαρά ποινικά αδικήματα κατά της πολιτειακής εξουσίας και δημόσιας τάξης βαρύνουν φιλήσυχους ανθρώπους, αγαπητούς στην κοινωνία και εγνωσμένης ανθρωπιάς, με σκοπό την δημιουργία εντυπώσεων σε βάρος τους. Οι συλλειτουργοί της δικαιοσύνης, όμως, οφείλουν να μην την εργαλειοποιούν και να μην την προσβάλλουν. Οφείλουν, επίσης, να μην «διεγείρουν» τους πολίτες που προστρέχουν, ευλόγως κι αυτοβούλως, να συμπαρασταθούν ειρηνικά στον συνάνθρωπό τους. Πλέον όμως, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ζητείται αποκατάσταση και ισορροπία, προς αποφυγή της αδικίας και της κατάχρησης εξουσίας. Το αυτόφωτο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου αθώωσε τον επιχειρηματία για το ποινικό αδίκημα της πρόκλησης - διέγερσης του κοινού σε απείθεια, λαμβάνοντας μια ορθή και δίκαιη απόφαση. Η απόφαση αυτή δικαιώνει κάθε έλληνα πολίτη που θα βρεθεί στην δύσκολη θέση να ζητήσει μια ευκαιρία για να μην χάσει την περιουσία του, ενώ βάζει σε δεύτερες σκέψεις όσους προβαίνουν σε τέτοιες εκτροπές και υπερβολές, διασύροντας στα κρατητήρια, ως εγκληματίες, πολίτες – οφειλέτες εξαιτίας της οικονομικής κρίσης στην χώρα μας».

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ