ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιο αυστηρός ο έλεγχος για την εφαρμογή των POS

0

Με κοινή υπουργική απόφαση υπουργού Ανάπτυξης Δημ. Παπαδημητρίου και της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου που δημοσιεύτηκε σήμερα στο ΦΕΚ, προβλέπεται ότι «ο υπόχρεος εντός τριάντα ημερών από την ημερομηνία υποβολής καταγγελίας ή διενέργειας ελέγχου, πρέπει να καταθέσει στην αρμόδια ελεγκτική Υπηρεσία αποδεικτικό έγγραφο από το οποίο προκύπτει η χρήση τερματικού αποδοχής καρτών πληρωμών και μέσων πληρωμής με κάρτα».

Υπενθυμίζεται ότι όσοι έχουν υποχρέωση εγκατάστασης και αποδοχής τερματικών αποδοχής ηλεκτρονικών πληρωμών, απειλούνται στην αντίθετη περίπτωση με πρόστιμο 1.500 ευρώ το οποίο μειώνεται στο μισό εφόσον εξοφληθεί εντός προθεσμίας 30 ημερών. Για να υπάρξει όμως η έκπτωση θα πρέπει να έχει στο μεταξύ εγκατασταθεί POS στην ελεγχόμενη επιχείρηση

Με την νέα υπουργική απόφαση δικαιολογίες όπως «αγόρασα το POS αλλά δεν μου το έχουν φέρει / εγκαταστήσει ακόμη» δεν θα μπορούν να δίνονται αφού οι επιχειρηματίες που έχουν ήδη εντοπιστεί να αποφεύγουν το πλαστικό χρήμα θα πληρώνουν ολόκληρο το πρόστιμο .

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ